bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація роботи Маріупольського місцевого центру з надання БВПД за 2018 рік
18.01.2019

Представники Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели публічну презентацію результатів своєї діяльності за 2018 рік.

Серед присітніх були представники Головного територіального управління юстиції Донецької області, Кальміуського районного сектору Маріупольського міського відділу з питань пробації, Юридичної клініки “Феміда” Донецького державного університету управління, Благодійного фонду “Право на захист” та Фонду розвитку Маріуполя.

Презентацію розпочала директор Маріупольсього місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталя Сікора. Вона доповіла, що центр виконує свою місію - захист прав людини, шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правової спроможності представників соцільно вразливих груп, територільних громад, спільнот надаючи правові консультації, прийом звернень та проводячи правопросвітницькі заходи. У 2018 році місцевим центром разом с бюро було видано 2271 дорученнь, з их 90% прийнятих рішень були позитивними. За звітній період 14049 клієнтів звернулися за безоплатною допомогою, 11385 осіб отримали правову консультацію, в результаті розгляду письмових заяв про надання безоплатної вторинної правової допомоги бло прийнято 2195 рішень, складено 1492 процемуальних документів, здійснено 1111 представництва в судах. Укладено 38 контрактів з адвокатами. Більшість клієнтів, які звернулись до місцевого центру та бюро правової допомоги - внутріщньо переміщені особи. Протягом 2018 року клієнти місцевого центру та бюро правової допомоги частіше зверталися з наступних питань: соціальне забезпечення - 19,0%, сімейне право - 17,5%, спадкування майна - 9,0%, житлове право - 8,0%. 

Так за 2018 рік на КПВВ фахівці здійснили 974 консультації та проконсультовано 7024 особи.

Також було зазначено, що центр співпрацює з органами місцевого самоврядування. Так за 2018 рік було прийнято 5 програм надання безоплатної правової допомоги, 32 тис. грн. - обсяг фінансування, передбачений цими програмами, для них було проведено 16 заходів щодо удосконалення надання ними безоплатної правової допомоги.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодї з суб`єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Катерина Венжега доповіла, що фахівці системи БПД протягом року проводили правопросвітницькі заходи, а саме лекції та семінари щодо роз`яснення, змісту  ключових реформ у сфері соціального захисту, освіти, пенсійного забезпечення.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз`ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

* Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Маріуполь, вул. Харлампієвська 15, тел. (0629) 474-695

*Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - м. Краматорськ, вул. Академічна, буд. 20, тел: (099) 266-91-62

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.