bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальний колайдер 2019 – що це, для кого і для чого?
17.01.2019

Цього року «Дивовижні» проводять «Соціальний Колайдер 2019». Це навчальна програма, що посилює роботу активістів і громадських організацій.

До 20 січня збираємо заявки на участь у навчанні та партнерство. Тоді визначимо 5 міст, до яких поїдемо із циклом лекцій.

Запрошуємо подаватися на цей win-win проект як окремих активних містян, так і ГО! Для всіх – це можливість отримати безоплатне навчання з ключових для будь-якого проекту тем. А для організацій – стати нашими партнерами, провести заходи разом та перейняти наші досвіди наживо.

Ми вже відповідали на поширені питання,як обираються міста-переможці (dyvovyzhni.org/faq-socialnyj-kolajder-2019/) й які події будуть там проведені (dyvovyzhni.org/faq-pro-sotsialnyy-kolayder-2019/). Розкажемо трохи більше, чому програма важлива не лише для тих, хто її пройде, але і для громадського сектору загалом.

1. Що таке «Соціальний Колайдер 2019» і чим він корисний?

Навчальна програма складатиметься з циклу відкритих лекцій. Цього року лекції «колайдеру» стосуватимуться основних лайфхаків в різних аспектах роботи громадських організацій – про лідерство, стратегії, фінанси, фандрейзинг, проектний менеджмент, SMM та креативні комунікації. Це продуманий і вивірений набір знань і навичок, який кожній організації точно варто прокачувати.

Конкретні теми лекцій (4 із 7 запропонованих варіантів) обиратимуть за допомогою відкритого опитування учасники з кожного міста. Так програма буде індивідуально «заточена» під конкретні потреби у кожному місті.

Ці навчальні заходи – не теорія, а живий результат накопиченого нами практичного досвіду. Адже за 5 років «Дивовижні» пройшли шлях від волонтерської ініціативи до структурованої громадської організації і продовжують розвиватися. Ми вже знаємо, з якими проблемами стикаєшся на цьому шляху, та як із ними давати раду.

Цей досвід перевірений не лише на нашій організації, а й на тих, хто проходив навчання в минулому. Тішимося позитивними відгуками учасників, які оцінили програму і під час навчання – і (що найголовніше!), в процесі застосування отриманих знань.

2. Хто може подаватися на програму і як це зробити?

• По-перше, будь-який активний містянин може заповнити заявку на участь у програмі. Незалежно від того, чи він або вона працює в ГО, чи долучається до корисних проектів та ініціатив, чи просто потребує навчання, щоб прокачати свої можливості творити позитивні зміни. Запрошений кожен, хто хоче підсилити свої фахові знання та навички. Кожен, хто, як і ми, вірить, що працювати ефективніше системно.

► Заповнюйзаявку як учасник – і підвищуй шанси твого міста потрапити до п’ятірки переможців!

Навчання буде безкоштовним, оскільки проведення заходів оплачується міжнародними організаціямив рамках інституційного гранту (dyvovyzhni.org/institusiyniy-grant-dyvovizhni/).

• По-друге, громадські організації можуть стати нашими партнерами. Ті, хто стане переможцями, матимуть можливість тісної безпосередньої взаємодії з нами. Ми вважаємо, що саме через взаємодію якнайкраще ширяться підходи, практики, знання.

Заповнюйзаявку як партнер – і отримуй можливість спільно працювати з «Дивовижними» в своєму місті. Співпрацею буде не тільки організація одного заходу, наше партнерство буде довшим, глибинним і взаємно корисним обміном досвідом!

3. Для чого ми проводимо «Соціальний Колайдер 2019»?

Ми щиро віримо в те, що позитивні зміни в країні стають якіснішими, масштабнішими, помітнішими через зміцнення роботи громадських організацій та активістів. Ми зацікавлені в тому, щоб підсилювати інших. Певні, що наш спільний досвід зробить сильнішим не лише кожного окремого учасника програми. Прагнемо синергії – спільного розвитку для всіх, хто його прагне, учасників громадського сектору. Це для нас, організаторів, найцінніший приз. Адже ми хочемо жити в країні із сильним громадянським суспільством!

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.