bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нація добродіїв: як українці реалізували наймасштабнішу благодійну подію року
11.01.2019

У 2018 в Україні вперше відбувся Щедрий Вівторок, який об'єднав мешканців добрими справами та бажанням змінити світ. Мільйони людей у синергії з усім світом допомагали тим, хто цього потребує, та, за попередніми підрахунками, зібрали 15 мільйонів гривень.

«Ми провели найбільшу рекламну кампанію добра за всю історію України! Щедрий Вівторок не оминув жодного населеного пункту: від заходу до сходу, від півночі до півдня українці проводили акції на користь благодійних фондів, збирали одяг та інші речі. Наприклад, у містечку на Волині люди збирали недогарки свічок, аби зробити парафінові пальники для солдатів АТО, а школярка з Харкова самотужки провела акції у своєму під’їзді, в школі та на подвір’ї. Ми вкотре довели, що Україна — нація добродіїв», — коментує Марія Артеменко, керівник проекту Щедрий Вівторок. 

Всеукраїнський день добрих справ ініціювали фонд «Клуб Добродіїв», фонд «Таблеточки» та Український форум благодійників.

«Якими б загартованими ви не були, наодинці досягати результатів значно складніше. Якби хтось із нас взявся за цю справу самотужки, не вдалося би провести цей день так масштабно. Для поширення вірусу добра ми залучили кращих фахівців із комунікацій, візуальних та діджитал-технологій, об’єднали громадський та державний сектори, активістів, волонтерів, вчителів та просто небайдужих українців, що творили добро по всіх куточках України. Секрет успіху Щедрого Вівторка в єдності». 

Офіційно про проведення Щедрого Вівторка оголосили 15 міст, серед яких Київ, Львів та Дніпро. Окрім тисяч локальних акцій, проходили й загальноукраїнські. Наприклад, «Уроки доброти» від фонду «Запорука» влаштували у себе 207 шкіл по всій країні та загалом зібрали понад 500 000 гривень. Під час акції «Подаруй день» від центру «Джерело» вдалося зібрати  278 265 гривень — у Щедрий Вівторок сотні працівників відмовились від зарплати на користь центру.. Щедрий Вівторок показав, що допомога об’єднує людей краще за будь-що. 

«Коли люди з різних галузей діяльності, з різними захопленнями і поглядами збираються разом, це дає дивовижні результати. Вперше в Україні відбувся Щедрий Вівторок. Уперше в цей день ми провели благодійну вечерю Tabletochki Giving Tuesday Dinner. Завдяки гостям — дуже різним, але з однаково добрим серцем — лікарі рятуватимуть 100 дитячих життів щороку. Об’єднавши зусилля, нам вдалося зібрати понад 9,5 мільйонів гривень під час благодійної вечері на придбання нейрохірургічного мікроскопа» - коментує Світлана Пугач, виконавчий директор благодійного фонду “Таблеточки”. 

Щедрий Вівторок також продемонстрував, наскільки важливі інновації та креатив у благодійності. Наприклад, олімпійські чемпіони влаштували дружній батл з настільного тенісу та доміно у прямому ефірі на підтримку спортшколи олімпійського резерву, що знаходиться у Волноваському районі, неподалік лінії зіткнення. Глядачі робили благодійні ставки на підтримку улюблених чемпіонів та цим допомагали юним дзюдоїстам на Донбасі, яким не вистачає кімоно для змагань. 

«До благодійного руху долучилися понад 410 партнерів: найкращі благодійні фонди, громадські організації, компанії та приватні ініціативи. Завдяки Щедрому Вівторку кожен партнер отримав доступ до креативних світових практик благодійності. Це доречний і своєчасний стимул для розвитку культури добрих справ», — коментує Поліна Нюхіна, директор Українського форуму благодійників. 

Міжнародна спільнота вражена дизайном українського Щедрого Вівторка, результатами, креативом, активністю і пристрастю українців. 

Наступного року Щедрий Вівторок відбудеться 3 грудня.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.