bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Сєвєродонецьку пройшов флешмоб «Рівні можливості для всіх»
02.01.2019

28 грудня 2018 року представники громадськості Луганської області провели акцію для посилення гендерної рівності між жінками та чоловіками в Україні в 2019 році. Учасники звернуться до Луганської ОДА з пропозицією підтримати рекомендації щодо покращення гендерної ситуації як в Україні так і в Луганській області зокрема в наступному році.

У всьому світі визнано, що ґендерна рівність – це чутливий індикатор, який демонструє, наскільки розвинутою і демократичною є держава. Україна, країна що розвивається, саме тому, на скільки швидко ми будемо здатні здійснювати реформи з урахуванням ґендерної складової залежитеме наше майбутнє.

«Ми хочемо щоб в наступному році гендерної рівності між чоловіками та жінками стало набагато більше. Наші рекомендації та пропозиції стосуються різних сфер життя, це і встановлення гендерних квот в органах влади, введення обов’язкового підходу гендерного бюджетування, посилення відповідальності за різні типи порушень, які пов’язані з гендерними правами кожної людини тощо», – прокоментував захід Максим Данильченко, представник ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

«Ми, активні жінки Луганщини хочемо щоб рівні можливості були у всіх громадян, в незалежності від статті або соціального статусу. Ми сподіваємось що представники нашої обласної адміністрації постійно бути йти в напрямку покращення рівня захисту прав людини в регіоні. Жінки в Україні не повинні мати будь-яких законодавчих, соціальних або культурних перешкод для самореалізації», – заявила під час акції Ольга Фелекно, громадська діячка з м. Рубіжне.

Після проведення заходу очільнику Луганської ОДА буде передане звернення із рекомендаціями щодо покращення гендерної ситуації в регіоні.

Захід проводився ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії» в рамках «Проекту  «Посилення правової спроможності жінок у Луганській області», який  реалізується за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд». Інформація, яка представлена під час акції, не завжди відображає погляди Українського жіночого фонду.

Контакти

  • 0990649654
  •  Максим

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.