bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запустилася мережа колективної безпеки активістів «ЗахисТИ»
26.12.2018

Ініціатори цієї мережі колективної безпеки - ГО Рух «Визволення» за підтримки Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), Тернопільської правозахисної групи та адвокатів-волонтерів.

Ми пропонуємо кожній доброчесній людині, яка через громадську діяльність відчуває себе в зоні ризику, не чекати на можливий напад, а заздалегідь долучитися до відкритого списку мережі колективної безпеки “ЗахисТИ”. Ми інформуємо поліцію, місцеву владу та громаду, що ми пильнуємо за цими людьми і їх треба ретельно оберігати. Основна ідея - максимум зусиль на захист до, а не лише після нападів. У випадку тиску на активіста, ми будемо надавати медійний супровід, юридичний захист та, у разі необхідності - фізичний. Всі члени мережі діють за принципом: “один за всіх, і всі за одного”. Тобто, якщо протиправні дії будуть вчинятися відносно одного з активістів, то всі інші будуть надавати йому підтримку.

Анастасія Семка, координаторка проекту пояснила: “Протидіяти, захищати та об’єднувати - ось основні завдання цієї мережі. Ми пропагуємо принцип “Один за всіх і всі за одного” як гарантію того, що кожна людина, яка включається в мережу, не лише потрапляє під наш захист, а й бере на себе зобов’язання захищати інших членів мережі, котрі пройшли внутрішню перевірку доброчесності”.

Олександр Павліченко зауважив: “Майже всі справи, які стосуються нападів на активістів - не є розкриті. Збільшення рівня публічності до кожного із таких випадків -  збільшує шанси на розкриття цих справ та пришвидшення слідчого процесу”.

Приєднатися:https://goo.gl/forms/d3E9ntRpF4mnIiN22

Ви готові надавати юридичні консультації/адвокатський захист:https://goo.gl/forms/q9vKMhLykU0tL0an2

Список людей, котрі уже в мережі: https://goo.gl/tkC84j 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.