bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Community policing – ефективна взаємодія поліції, громади та місцевої влади
26.12.2018

У Києві відбувся тренінг із розбудови безпечного середовища та підвищення локальної безпеки громади, який організували ВБО «Конвіктус Україна»  спільно  з Центром інформації про права людини за підтримки МФ «Відродження».  

Навчання провела відома тренерка та  правозахисниця Центру інформації про права людини Людмила Янкина. Тема заходу – шлях до захисту громадського здоров’я через взаємодію за принципом Community policing.

Відкриваючи захід Євгенія Кувшинова, виконавча директорка ВБО «Конвіктус Україна», закликала всіх до продуктивних дискусій та ініціювання спільної роботи задля безпеки в громадах.

Розпочалося навчання з визначення таких понять як «безпека», «громада», «сommunity policing»,  «свобода», «права людини» тощо.  Особливу увагу приділили новому словосполученню для пересічного представника громади – «сommunity policing», зокрема донесення головного повідомлення, що  –  це орієнтація поліції на потреби громади.

Далі тренерка Людмила Янкина  запропонувала розглянути втілення підходу  Community policing на загальному та локальному рівні: для чого потрібна взаємодія,  що від неї залежить, розказала про формулу успішності для розбудови безпечного середовища.

Дискусійним стало питання розуміння слова «безпека», адже її місце у системі цінностей лише на третій позиції  (згідно з соціологічними опитуваннями). Крім того, у кожного своє розуміння та уявлення про безпеку, що  призводить до невірного розуміння безпекових ініціатив та проектів.

Далі розглянули формулу успішності безпекової ініціативи. «Це симбіоз активності, дії та діалогу», – підкреслила тренерка.

Наприкінці тренінгу прозвучали пропозиції від учасників із покращення співпраці поліції та громади. Так, Ольга Юськевич, помічниця  Заступника Голови НП -Начальника Головного Управління Національної Поліції м.Київ, закликала благодійні організації стати провідниками ідей від громадськості  до поліції, та закликала активніше ініціювати зміни у форматі співпраці з правоохоронними органами.

Дякуємо за активну участь представникам Головного управління національної поліції міста Києва, Київському міському центру громадського здоров’я, Деснянському районному у м.Києві центру соціальних служб для сім’їдітей та молоді, Ювенальній превенції Деснянського району, БО «БФ Волна» та ГО «Життя в любові», правозахисникам та громадським активістам.

Нагадаємо, з 2017 року «Конвіктус Україна» розпочала реалізацію проекту «Об’єднання зусиль – безпечна громада», в основі якого лежить підхід Community policing. Метою діяльності є формування ефективної взаємодії територіальної громади, поліції та місцевої влади Деснянського району міста Києва, що сприяє впровадженню підзвітності поліції, залученості громади до виявлення та вирішення проблем безпеки у громаді, встановленню та підтриманню правопорядку, забезпечує запобігання злочинності, розвиває безпечне середовище у громаді.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.