bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Проект «Community Policing Луганщини: взаємодія громадськості та поліції заради безпеки у громадах
23.12.2018

17 грудня в Сєвєродонецькому «Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець»  відбулася прес-конференція, присвячена закінченню проекту ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

 Захід зібрав представники управління патрульної поліції в Луганській області, представників місцевої влади та освіти, громадських активістів та експертів у сфері Commutiny Policing, журналістів та місцевих  мешканців.

Підсумки проекту підбив представник громадської організації «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії» Максим Данильченко. За його словами, головна мета проекту, посилити взаємодію громадськості Луганщини та поліції заради безпеки у громадах.

Безпека – одна з найважливіших цінностей для людини, а співпраця поліції та громади – найкращий спосіб її гарантувати. Таку взаємодію ще називають англійським терміном Community Policing.

«Формування патрульної поліції, як складової частини Національної поліції, є втіленням у життя однієї з наймасштабніших реформ у нашій державі. Реформу можна вважати вдалої лише тоді, коли більшість населення наочно відчуває позитивні зміни у своєму житті. Взаємодію поліції і громадськості називають Community Policing. Вона полягає у тому, що поліція працює, зважаючи на думку мешканців щодо питань громадського порядку у кожному конкретному районі, селі, місті тощо. Наш проект був направлений на підвищення такої взаємодії на Луганщині», - зазначив Максим Данильченко.

За його словами, зазначений проект відбувався на Луганщині протягом двох місяців (листопад-грудень) і проходив за підтримки Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Королівства Нідерландів в межах Програми відновлення та розбудови миру. 

У рамках проекту було проведено декілька заходів, які запам’ятаються його учасникам: акція з протидії розповсюдженню наркотичних речовин через Інтернет, відкриття першого в місті Сєвєродонецьк шкільного муралу  «Школа і поліція», круглий стіл та тренінги, акція «кава з копами», фотовиставка, експозиції якої розповідають про акції та заходи, які були проведені у рамках проекту. Були підготовлені та розповсюдженні інформаційні матеріали та спеціальні репортажі в місцевих мас-медіа.

«Але головне для нас не проект заради проекту, не тільки те, щоб всі його учасники були задоволені. Головне – початок великої роботи, початок системної співпраці громадськості міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне з патрульною поліцією. Ми сподіваємося, що нам вдалося привернути увагу населення, органів місцевої влади та громадськості к проблемам розповсюдження наркотиків, к протидії насиллю у навчальних закладах, к формуванню дружніх стосунків громадськості і поліції. Наочні зміни відбуваються в роботі української поліції, і ми хочемо сприяти тому, щоб ця реформа, ці зміни призвели до посилення безпеки «пересічних громадян». І ми вдячні міжнародним донорам, які сприяють реформам поліції, сприяють роботі громадських активістів. Проект «Community Policing Луганщини: взаємодія громадськості та поліції заради безпеки у громадах» закінчено, але робота буде продовжена», - підкреслив Максим Данильченко.

Максим Данильченко додав також, що під час виконання проекту новостворена організація ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії» набувала нового досвіду. За останні півроку це був вже третій проект, який підтримали міжнародні донори.

Оксана Оспіщева – старший лейтенант поліції, начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Луганській області щиро подякувала ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії» за цей корисний проект.

«Нам дуже приємно, що кількість громадських організацій, які допомагають нам у повсякденній, у тому числі і профілактичній роботі, зростає. Нам хочеться, щоб ми приїздили на місце подій не тільки за викликом, нам хочеться, щоб населення Луганщини відчувало нашу підтримку, відкритість та щирість. І у цій благородній справі ми розраховуємо на підтримку громадськості» - зазначила Оксана Оспіщева.

Того ж дня, 17 грудня, у рамках проекту ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії», відбулася фотовиставка, яка розповідає про роботу патрульної поліції Луганщини.

Докладніше про проект можна дізнатися уМаксима Данильченко, представника громадської організації «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії». Контактний телефон та електрона адреса — 0990649654[email protected]  

Захід проводився ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії»  в рамках проекту «Community Policing Луганщини: взаємодія громадськості та поліції заради безпеки у громадах», який  упроваджується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні  за фінансової підтримки Королівства Нідерландів в межах Програми відновлення та розбудови миру.

Контакти

  • 0990649654
  •  Максим

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.