bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жива Бібліотека Х / 23.12.18 /
18.12.2018

Не суди людину за обложкою. Це формат зустрічей з «живими книгами», які говорять відкрито про себе і про те, що робить їх особливими, цим вони допомагають іншим «читачам» позбутися стереотипів нав’язаних суспільством та звички узагальнювати.

23 грудня можна почитати “живі книги”:

Жива Книга: Ром - громадський радник
 
Микола Бурлуцький - ром, інтелігентний, освічений і з доброю душею. При перших секундах спілкування з ним стереотипи про циган починають руйнуватися вщент.
Микола Бурлуцький громадський радник і радник при ХОДА по ромським питанням, його діяльність спрямована на безпеку ромських громад і освіту.Микола - голова громадської духовно-просвітницької організації« Чачімо » з 2006 року і до цього дня. Основне завдання Миколи в якості керівника - максимально наблизитися до здійснення ідеї нового, сучасного, освіченого ромського товариства, яке займало б гідне, конкурентне місце в нашому соціумі.
Також Микола - пастор в протестантській церкві ромського служіння, він намагається зруйнувати стереотипи також і всередині ромського товариства, направляючи їх на правильний шлях, надихаючи надходити по честі, здобувати освіту і розвиватися. Микола активно займається проблемами внутрішньо-переселених ромів, особливо беззахисними ромськими жінками, що страждають від дискримінації, регулярно моніторить ситуацію, включаючи збір даних по потребах і проблем ромів в Україні “.
 
Жива Книга: “Юрист у сфері дискримінації”
 
Юрист, член правозахисної громадської організації «Харківська обласна фундація “Громадська Альтернатива”».Знання та досвід отримала на міжнародних та українських школах, тренінгах та форумах, присвячених правам людини, протидії дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті. Проходила стажування в правозахисній просвітницький установі «Офіс з прав людей з інвалідністю» в Мінську та Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради Україна з прав людини.
Катерина працювала в проектах, присвячених моніторингу судових рішень щодо захисту від ґендерної дискримінації, моніторингу доступності муніципальних будівель та приміщень, боротьбі з антисемитизмом та антициганізмом в Україні. Долучилась до робочої групи з написання першого пілотного звіту «Бізнес та права людини в Україні» тощо.
Також Катерина є співкоординаторкою Фестивалю ІнклюзіОн (інформаційно-просвітницька кампанія протидії дискримінації та запровадження інклюзії для вразливих груп). Тому вона зможе розповісти про те, що відбувається у Харкові під час фестивалю рівних можливостей у суспільному просторі для людей з різними фізичними, освітніми, інформаційними та іншими особливостями і потребами у реалізації їхніх базових прав людини.
 
Жива Книга “РЕЖИСЕР МАНДРІВНИХ АВАНТЮР”
 
Mike Grim засновник та координатор проекту FindWay to Ukraine • Travel project . Це унікальний проект який розказує і показує що і де цікавого в Україні зацінити, та ще й організатор найбільшого туристичного фесту України FindWay #NametFEST 2019 ⛺️????

Він розповість про свої манри в Індії та порадить, що варто відвідати в цій країні.«Ну як і завжди, я можуть позаливити 100500 історій як трушний мандрівник, який ще на початку року засмагав в Індії)))З міст я одразу виділю три в яких встиг побувати ???????????? ⠀Краще за все щоб першим містом був Нью-Делі - після трешу в столиці всі інші міста почнуть здаватись більш спокійними та цивілізованими, тож онлі треш, онлі хардкор ????
Другим містом пораджу Бомбеї ті що Мумбаї. Місто кипить, бурлить, фільми знімають, англійська колоніальна архітектура вражає, локальні потяги набиваються до сраки. Те що треба.Третім буде Мадураї як найбільш автентичне та старовинне місто, з його неймовірним центральним храмом. Там час зупинився, і це прям майже номер один в мене, не пропустіть!
Головне - це що все багатство Індіїї в її маленьких стрьомних вуличках та трущобах, неймовірних храмах від маленьких до капєц яких комплексів» #FINDWAY

 
Живая Книга: “Со-координаторка Марша Равенства”
 
“В Марше Равенства я с 2015 года, от простой участницы я дошла до одной из организаторов.
Над Киев Прайд и Маршем Равенства каждый год работает команда отчаянных и неравнодушных людей. Ради достижения равных прав и возможностей для ЛГБТ сообщества и достижения демократии в Украине. Я очень счастлива, что являюсь частью такой команды и участвую в больших шагах для нашей страны.
Марш Равенства - самая большая правозащитная акция в истории Украины и украинского общества. И я с радостью отвечу на все ваши вопросы.”
 
 
Жива Книга: “Працівниця центру реабілітації кажанів”
 
“З чим у вас асоціюються кажани?! З небезпечними нічними істотами, оповіяними легендами про вампірів? А якщо я скажу вам, що ці “діти ночі” - милі і дуже вразливі створіння.
А ще я можу розказати:- як, навіщо та від кого рятують кажанів- що робити, якщо до вас залетів такий гість- як проходить звичайний день працівника центру реабілітації кажанівА також спрошу кілька міфів про цих тваринок.”
 
Жива Книга: “В’язень 4-х концентраційних таборів”.
 
Відкривши сторінки вікепедії ви прочитаєте що Ігор Федорович Малицький колишній в’язень 4-х фашистських концтаборів. та найстаріший діючий викладач Української інженерно-педагогічної академії.
Проте під час живої бібліотеки Ігор Федорович розповість як жилося дітям у воєнні часи, що він бачив та пережив коли у 1943 році його відправили німецькі окупанти до Німеччини, де на території Чехословаччини, він втік та був аарештований та відправлений у в’язницю міста Кладно, потім у концтабір Терезін, Аушвіц, Маутгаузен та його філію «Лінц 3». Про його спогади, та думки з переспективи часу.
 
Детальні описи “живих книг” опубліковані в зустрічі (www.facebook.com/events/345837659525881).
 
В “Живій бібліотеці” “читання” відбувається у вигляді сесій спілкування. Одна сесія триває 30 хв., після кожної сесії перерва. Читання може бути як груповим так й індивідуальним.
Повний перелік “живих книг” з їх описами публікується в зустрічі, тож не забувайте його читати.
 
В перервах на вас чекає воркшоп зі створення журналу про почуте від живих книг.
 
А після закінчення читання перегляд фільму “Ромська мрія”*
 
Спілкуватись будемо з 14:00 до 17:30, а дивитись кіно о 17:40
 
Вхід на Живу Бібліотеку – вільний, участь в проекті безкоштовна.
Відвідувачів просимо зареєструватись http://bit.ly/2QewLwz
 
Жива бібліотека реалізується у партнерстві з фестивалем громадського активізму «Соціальний Вітамін» у межах проекту Education & Peace Project: Active against Racism & Extremism, який реалізується у Німеччині, Молдові та Вірменії і проходить за підтримки МІД Німеччини
 
* – Для перегляду фільм представлено «ДУМАй!» – пересувним кіноклубом медіа-просвіти Docudays UA

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.