bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум щастя «Повір у себе»
10.12.2018

8 грудня у креативному просторі IZONE в Києві сконцентрувалося щастя – тут про нього розмірковували, відчували і ділилися ним майже 300 учасників молодіжного форуму, організованого благодійним фондом родини Іванчиків «Повір у себе». Темою цьогорічної зустрічі стипендіатів та  партнерів фонду став пошук відповідей на головне життєве запитання «як бути щасливими?» Звичайно, щастя – настільки багатовимірне, неповторне і мінливе (як і кожен з нас!), що єдиного способу бути щасливим/ю просто не існує.

Та все ж у щасливих людей є спільні риси та світосприйняття, а у самому щасті – певні «формули», якими ми попрохали поділитися знавців, лідерів з різних галузей діяльності. І надзвичайно їм вдячні за мотиваційні виступи та щирі зізнання!

Крім того, посилаючись на беззаперечний авторитет українського філософа Григорія Саввича Сковороди, ми спільно розвивали його думку про те, що щастя – у пізнанні себе. Отож обидві дискусійні панелі - «Щастя у пізнанні себе» (за участі Катерини Акименко, Володимира Чупріна та Ірини Оксенюк) та «Моя формула щастя» (за участі Романа Тичківського, Юлії Борисько, Олександра Акименка, Олександра Славського) були надзвичайно наповненими, щирими та інтерактивними, адже питань із залу було дуже багато!

Ну а ми щасливі поділитися декількома інсайтами форуму:

  • Люди щасливі, коли відкриті і можуть розкрити один перед одним душу. Саме тому так важливе наше вміння щиро цікавитися іншою людиною, довіряти і поважати один одного.  І тоді відривається цілий внутрішній світ, і в кожного він дуже багатий. Є ще декілька правил, як підтримувати стосунки: ходити один до одного в гості, дарувати і приймати один від одного подарунки - і робити це абсолютно щиро, з непідробним інтересом (В. Іванчик)
  • Ми не можемо завжди почувати себе щасливими. Тому насправді розуміння власного сенсу, навіть коли я не почуваюся щасливим, дає мені сили продовжувати рух. Тож мій до вас заклик: шукайте не щастя, а сенс вашого перебування на цій планеті, навіщо ви щодня прокидаєтеся, що ви хочете зробити в цьому житті, яку місію несете? Робіть те, що ви хочете робити, вмієте робити, любите робити. Тоді щастя саме прийде до вас (О. Акименко)
  • Шукайте великих людей, намагайтеся зацікавити їх і разом з ними пробуйте пізнавати цей світ, тому що вони дадуть вам глибоке розуміння того, що відбувається навколо. (Р.Тичківський)
  • Директор данського інституту щастя був дуже здивований, коли зрозумів, що люди однаково відповідають на запитання: чи ви щасливі і чи ви задоволені своїми соціальними стосунками? Тобто для всіх нас те, як нас сприймають в родині, як нас сприймають в колективі, чи є в нас щасливе кохання, чи є в нас вірні друзі – це основа всього. Але творча реалізація – на другому місці, і вона не менш важлива (Ю. Борисько)
  • Моя формула щастя така: коли я відчуваю себе частиною чогось більшого, ніж я є сама - це надає мені сенсу в житті, енергії, стійкості до будь-яких випробувань (І.Іванчик)                                                                                                 

Контакти

  • Анна Белошапка +380939758436

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.