bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь і поліцейські в Івано-Франківську вчилися розпізнавати дискримінацію та як їй протидіяти
10.12.2018

Більше 20 студентів різних навчальних закладів від училищ до університетів і майже два десятки правоохоронців Івано-Франківської області відвідали тренінги по недискримінаційних підходах у роботі поліцейських.

Для Молодіжних Радників Поліцейських, патрульних та дільничних поліцейських представники організаціїЦентр “Соціальна дія” при сприянні ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” провели тренінги по недискримінаційних підходах у роботі поліцейських у рамках Мандрівного Docudays UA. Більше 20 студентів різних навчальних закладів від училищ до університетів і майже два десятки правоохоронців області відвідали захід.

Експертка Центру “Соціальна Дія”Олена Бондаренко запропонувала опрацювати декілька ситуацій, які в той чи інший час мали місце в реальному житті. Після бійки студентів, кайданки поліція оділа тільки на хлопців з Туреччини і відвезла у відділок, а українців відпустили. Жінка відмовилася здавати в оренду власне житло внутрішньо переміщеним особам з Донецька, які звернулися по оголошенню. На біженця зі Сомалі напали невідомі, коли він вийшов за хлібом. Учасники вирішували, що з переліченого є проявом дискримінації, та як має діяти поліція у кожному випадку. Після дискусій та обговорень група визначила, що дискримінація проявляється у випадку обмеженняправлюдиниза певною ознакою у публічній сфері. Серед таких ознак - вік, стать, віросповідання, сексуальнаорієнтація, коліршкіри, етнічнаприналежність, гендернаідентичність, стан здоров’ята інші.

Студентка коледжу технологій та бізнесу Марія Пархуць висловилася, що треба бути толерантними до людей, які відрізняються від більшості і поважати вибір кожного, якщо це не завдає шкоди.

Ще обговорювали відео, на якому пересічні українці відповідають на питання, чи треба створити окремий простір за межами міста для осіб з інвалідністю, лікувати від гомосексуальності, вводити податок для бездітних людей. Дійшли до висновку, що більшість готові обмежувати права інших та дискримінувати, якщо це не стосується їх безпосередньо. Молодь запропонувала змінювати не місце проживання людей з інвалідністю, а створювати міста, достпуні для всіх.

Дуже часто наші стереотипні уявлення і, як наслідок, упереджене ставлення виникають не з власного досвіду, а нав’язаної картинки чи пліток, - говорить громадська діячка Євгенія Бардяк. – Не обов’язково сім’я з дітьми є неохайною чи шумною, а молодий ром, якого уява одразу малює як негативного персонажа, цілком може бути студентом-медиком”.

Такі навчання допомагають представникам державних структур та майбутнім поліцейським краще розуміти суть прав та свобод людини, на яких базуються закони в кожній правовій державі.

Контакти

  • www.facebook.com/molodaprosvita.if

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.