bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Змінитися та почати змінувати
27.11.2018

Ключовою відмінністю українця від середньостатистичного європейця є тотальна недовіра до влади.
 
Події останніх чотирьох років, нажаль, свідчать про відсутність змін в українскьому політикумі. І це показово відобралося в індексі сприйняття корупції - проміжок між 31 і 60 балами визначається як «держава намагається боротися з корупцією».
Намагатися не означає дістати цілі. «Намагитися» в українских реаліях означає «створювати вигляд бурної діяльності» - начебто антикорупційна реформа є, майже 70% українців вважають її необхідною, створені НАБУ, НАЗК, САП, але …..
Але співробітники цих органів попадають під категорію «державних службовців», а українці вважають найкоруппованими: державних службовців (65%), парламент (64%), працівників податкової сфери (62%), суддів (61%), президента та прем’єр-міністра (60%), представників місцевих органів влади (55%), поліцію (54%), керівників бізнесу (46%), релігійних лідерів (32%).
Складається вигляд замкненого кола. І воно дуже просто розривається на локальному рівні. Бо на рівні громади кожен знає кожного. І відрив влади від сусідів умовний.
В той же час, нажаль, практики відкритого звітування, громадських слухань та обговорень для України все ще є новими інструментами.
В ході навчанального туру проекту РАМ бул започатковано відкритий діалог між представникми органів місцевого самоврядування, бізнесом та громадою. Активісти поділяють відповідальність з владою, а депутатський корпус та голова розуміють, в який спосіб іх дії моніторяться, як наслідок , підвищується рівень довіри до місцевої влади.
Наші слухачі не стоять на місці і втілюють знання в жіття.
Так, в Красносільскій ОТГ створена перша в області міжвідомча робоча група в який будуть співпрацювати спеціалісти ОМС, експерти міністерства соціальної політики та активісти. Краснопілля стає прикладом конструктивного діалогу між активістами та ОМС у впровадженні реформи децентралізації.
Баштанка залучила спільні ресурси інфраструктурної субвенції та батьків для реконструкції новоіванівського дитячого садочку.
Громадські слухання щодо бюджету та контролю розподілу коштів пройшли як відкритий захід, батьки утворили наглядову раду та долучилися до ремонтних робіт
(лінк http://bashtanka.org.ua/rekonstrukciya-novoivanivskogo-dit.html?fbclid=IwAR22eWIjW0F2xsQHCrvrUcPaIM6eftmnVm16n2Gr2Ao2tc8E_V2Z2x7cRp8)
То ж зміни в вашій громаді можуть відбутися вже завтра. За детальною інформацією щодо навчальних курсів та запрошенням проекту до вашої громади можна звертатися до Ларисса Вербицкая (Larissa Verbitskaya) або Sasha Yakovleva
Авторка тексту: Ларисса Вербицкая (Larissa Verbitskaya)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.