bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові можливості для поліпшення сантехнічної освіти в Україні
23.11.2018

20 листопада 2018 року очільники Міністерства освіти і науки України, Швейцарського бюро співробітництва в Україні та ТОВ «Геберіт Трейдінг» підписали меморандум про реалізацію другої фази українсько-швейцарського проекту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні».

Головною метою проекту є запровадження моделі публічно-приватного партнерства, яка забезпечить сучасну ринково-орієнтовану підготовку сантехніків і стане зразком для реформування системи підготовки з цієї професії в Україні.

«Уряд визначив модернізацію професійної освіти одним із пріоритетів на 2017-2020 роки. Проект триватиме чотири роки. Забігаючи наперед, скажу, що другою фазою передбачені дуже цікаві речі, зокрема перехід створених навчально-практичних центрів із підготовки сантехніків на самоокупність, що сприятиме сталості результатів і масштабуванню проекту», – наголосив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

«Ефективне впровадження першої фази проекту, який починався лише з 6-ти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, і дієва підтримка Міністерства освіти і науки України дозволили створити 25 сучасних навчально-практичних центрів із підготовки сантехніків по всій Україні. Ми особливо пишаємося тим, що до процесу також вдалося долучити навчальні заклади у Донецькій та Луганській областях», – відзначив директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

Генеральний директор ТОВ «Геберіт Трейдінг» Олексій Раков наголосив: «Геберіт – не лише швейцарська, але й українська компанія. Ми маємо два заводи в Україні, платимо тут податки, і цей проект для нас – можливість рухатися вперед, тому що без фахових сантехніків неможливий розвиток галузі. Монтаж сучасного сантехнічного обладнання вимагає глибокого знання технологій і володіння практичними навичками. Проект дозволяє сантехнікам, випускникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти бути затребуваними на ринку праці, отримувати більші доходи і навіть розпочати власний прибутковий бізнес».

Подальший розвиток моделі публічно-приватного партнерства під час реалізації другої фази проекту передбачає ширше залучення компаній-лідерів сантехнічної галузі до удосконалення навчальних програм та матеріалів, організації виробничої практики й проведення кваліфікаційної атестації випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Проект фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC) і ТОВ «Геберіт Трейдінг» та виконується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Детальна інформація про результати першої фази проекту за посиланням.

Фото: Тетяна Печур

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.