bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Швеція надає підтримку ще одній громадській організації в Україні
22.11.2018

Швеція підписала угоду про співробітництво з Центром громадянських свобод, неурядовою організацією, метою діяльності якої є підтримка прав людини в Україні, на загальну суму 70 000 євро на 12 місяців. Швеція надаватиме інституційну підтримку організації, що включає консультування, менторство та фінансову підтримку, щоб забезпечити покращення організаційних, технічних та фінансових можливостей Центру та посилення його стратегії та програмної діяльності. 

"Я радий оголосити цю підтримку Центру громадянських свобод, що є продовженням багаторічної шведської підтримки важливих громадських організацій в Україні. Україна має сильне та незалежне громадянське суспільство, якому в багатьох випадках вдалося встановити ефективний діалог з різними державними органами. З нашого власного досвіду ми знаємо, наскільки сприятливою є така співпраця для розвитку країни, і ми раді можливості зробити свій вклад в підтримку громадянського суспільства в Україні", - прокоментував Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом. 

Загальна мета співпраці  Швеції з Україною у сфері реформ – це підтримка наближення країни до ЄС. Важливою частиною цього є більш сильне, більш ефективне та стійке громадянське суспільство в Україні. Швеція вже надала інституційну підтримку таким неурядовим організаціям, як Center UA, Центру демократії та верховенства права, Ресурсному центру для неурядових організацій "Гурт", Ініціативі з розвитку аналітичних центрів України та Реанімаційному пакету реформ, найбільшій коаліції провідних громадських організацій України. 

Центр громадянських свобод був створений у 2007 році як правозахисна громадська організація. Основними напрямами діяльності Центру є заохочення реформ, пов'язаних з захистом прав людини, встановлення громадського нагляду за правоохоронними та судовими органами, документування випадків політичного кримінального переслідування в Криму та внутрішніх військових злочинів на Донбасі, просування цінностей прав людини через освітню діяльність та підтримку різноманітних міжнародних програм солідарності.

Контакти

  • Марія Липяцька
  • Координатор з питань комунікацій Посольства Швеції в Україні
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.