bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Жмеринці обговорили роль громадян в політичних реформах
20.11.2018

16 листопада у Жмеринці пройшов локальний форум «Роль громадян в політичних реформах». Форум є частиною всеукраїнського марафону, організованого Всеукраїнською ініціативою «Активна Громада» в якому беруть участь 30 міст України.

У першій частині заходу відбулась панельна дискусія з експертами. Катерина Давиденко – експертка Центру політичних студій та аналітики Ейдос розповіла про державне фінансування політичних партій і представила аналіз доходів і витрат политичних сил в Україні. Святослав Ніколайчук – депутат Жмеринської міської ради почав свою промову зі слів: “В нашій країні немає корупції як такої – в нашій країні  є традиції))). Це в нас українців народна мудрість каже - “не вкрадеш не будеш мати”, ” не підмажеш - не поїдеш”, ” кум, сват, брат”.Тому не тільки влада така (корупційна) – ми всі такі. І змінюватись потрібно не тільки їм, а кожному з нас. Як казав Махатма Ганді: “Якщо хочеш зміну в майбутньому – стань цією зміною в теперішньому”. І змінюватись можна простими і малими кроками КОЖНОМУ: кидай сміття в урну, переходь дорогу у встановленому місці, не давай хабар (“подяку”) лікарю, вчителю, ДАЇшнику і т.д.”. Далі він розповів про стан антикорупційної реформи і його бачення ефективних інструментів боротьби з корупцією на місцевому рівні. Андрій Сільченко – регіоральний координатор Інституту “Республіка” у м.Жмеринка розповів про шляхи залучення громадян  до політичних реформ. Модерував захід Координатор мережі Інституту “Республіка” – Віталій Гліжинський.

Ще одним цікавим гостем заходу була волонтерка Корпусу Миру США Алексіс Ліпсон. Вона презентувала нюанси виборчої системи Америки і розповіла про те, чому важливо, брати участь у виборах, якщо ми хочемо змінювати нашу країну на краще. 

У другій частині форуму учасники працювали над розробкою бачення та плану дій впровадження політичних реформ на місцях Волта Діснея. 

Захід відбувся в атмосфері співпраці і позитиву. Учасники проявляли інтерес і активно долучались до дискусій. Варто відзначити, що за 3 роки кількість громадян, які цікавляться подібними подіями у Жмеринці зросла майже в 4 рази. Також позитивним є той факт що представники місцевої були відкриті до співпраці і погодились взяти участь в ролі спікерів.” – зазначив Андрій Сільченко.

Мета організації марафону підвищити роль громадян у політичних реформах та налагодити діалог між виборними особами, політичними партіями та громадянами.

У результаті місцевих та регіональних марафонів, що відбудуться в 30українських містах в усіх регіонах України, Інститут «Республіка» сформує дорожню карту впровадження реформ як на місцевому, так і національному рівнях.

Марафони проходять в рамках проекту «Активна Громада: право вибору», що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). 

Контакти

  • +380674301554

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.