bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мережа ОГС для підтримки громад зі спадщиною розпочала діяльність
30.10.2018

З серпня по жовтень 2018 року було отримано 27 заявок організацій громадянського суспільства України, які виявили бажання долучитися до діяльності об’єднання.

До коаліції (мережі) увійшло 25 об’єднань, серед яких громадські організації, благодійні фонди та ініціативні групи. запрошення ОГС до Всеукраїнської коаліції організацій громадянського суспільства для підтримки громад зі спадщиною булооприлюднено АРПІ 8  серпня 2018 року . Звернення адресувалося активним ОГС, які вже працюють у сфері місцевого розвитку та збереження культурної спадщини. Коаліцію ініціювали та надалі гуртуватимуть досвідчені ОГС України – Агентство з розвитку приватної ініціативи, Туристична Асоціація Івано-Франківщини, Творчий Центр ТЦК (Київ), Громадський Центр «Нова генерація» (Херсон), Агентство стійкого розвитку Луганського регіону (Сєверодонецьк).

3 жовтня ц.р. у м. Києві відбулась зустріч організацій-партнерів, де представники організацій обговорили можливості застосувати досвід ОГС-учасників мережі для просування всього об’єднання, задля збереження спадщини та місцевого розвитку. Партнери домовилися про спільну діяльність та визначили засадничі принципи комунікацій.

Діяльність мережі буде сфокусована на експертних напрямках, в т.ч. – вдосконалення законодавства у сфері культурної спадщини, навчання фахівців з числа учасників мережі для консультативного супроводу місцевих громад у діяльності, пов’язаної з розвитком економічного потенціалу спадщини, а також на промоційній та лобістській діляьності мережі.

У найближчих планах об’єднання – донесення ціннісного контенту мережі через власний комунікаційний та інформаційний ресурс, підготовка засадничих документів мережі, в т.ч. мережевої етики, принципів діяльності та критеріїв участі, плану дій.

Експерти Мережі розпочали підготовку першого звітного документу щодо проблем законодавчого регулювання у сфері управління та використання об’єктів спадщини. В найближчих планах об’єднання - провести для учасників мережі тренінг та навчальний тур до розвинутих об’єктів спадщини (в т.ч. Центру спадщини Вигодської вузькоколійки) та презентувати мережу та перші її результати під час Конференції у Києві.

Діяльність Мережі для підтримки громад зі спадщиною здійснюється в рамках ініціативи Агентства з розвитку приватної ініціативи за співфінансування Посольства Великобританії в Україні.

Мережа є відкритою, до неї можуть надалі долучатися ОГС України. Заявка для заповнення доступна потенційним партнерам за лінком: goo.gl/dJ9fTD.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.