bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У шкільних кабінетах стане більше портретів жінок-науковців
18.10.2018

Проект було розроблено командою «К.I.D», яку представляли вчителі та методисти шкіл із Львівської, Рівненської, Івано-Франківської і Тернопільської областей.

До галереї плакатів, портретів, брошур та карток ввійшли зображення відомих жінок-вчених різних галузей науки, серед яких і українки Вірченко Ніна, Ірина Єгорченко, Марина В’язовська, Ольга Броварець, Юлія Безвершенко, Головко Оксана, Казимирчак-Полонська Олена. До роботи над проектом вчителі залучили дизайнера, коректора та технічного редактора.

База складатиметься не лише із портретів чи картинок, а також міститиме інформацію про біографію і досягнення науковців, яку можна буде отримати завдяки QR-кодам та супроводжувальному тексту поряд з зображеннями. За словами педагогів такі матеріали спонукатимуть школярів, а особливо дівчат, вивчати STEM-предмети та збалансувати рівень обізнаності про відомих вчених як серед чоловіків, так і жінок.

Цюк Христина, член команди K.I.D, керівник освітніх благодійних програм у Міжнародному благодійному фонді «Коровай»: «Якщо попросити будь-якого учня назвати знаменитого науковця, то він, скоріш за все, пригадає здебільшого чоловічі імена. Наша команда вирішила це змінити і розробила базу STEM-жінок, які внесли значний вклад в науку. Це універсальна галерея – кожен вчитель може сам вирішувати, як застосовувати матеріал: поділитися електронною версією, роздати учням картки чи роздрукувати плакат і повісити на стіну».

На реалізацію проекту команда отримала  грант у розмірі 25 000 грн, яку виділив Фонд ООН у галузі народонаселення UNFPA Ukraine. Загалом у Всеукраїнському Хакатоні взяли участь 36 вчителів з усієї України, які були відібрані для участі з-понад 165 претендентів. Протягом 3-х днів вони відвідували майстер-класи, ділилися досвідом й новими ідеями про те, як вибудовувати гендерну культуру в школі. Найцікавіші проекти за рішенням журі, серед яких і галерея «К.I.D», отримали грошові гранти на суми у 25 000, 15 000 і 10 000 грн. Слідкувати за розвитком цього та інших проектів можна на сайті Центр «Розвиток КСВ» http://csr-ua.info/csr-ukraine/.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.