bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тиждень кодування у Кропивницькому
17.10.2018

З 8 по 12 жовтня у Кропивницькому пройшов тижневий захід присвячений програмуванню та новітнім комп’ютерним технологіям. Організатором події стала громадська організація «ТІМО «Відкриті двері».

«Тиждень кодування у Кропивницькому», реалізований в рамках ініціативи MeetandCode,  який впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoupEurope та HausdesStiftensgGmbH за фінансування SAP. Термін реалізації: з 8 по 12 жовтня 2018 року.

Мета заходу – поширення інформації про програмування та інформаційні технології серед молоді міста. 

До участі вподії долучились220 осіб учнівської та студентської молоді різних навчальних закладів Кропивницького – ЗОШ № 4,7, 14, 16, 20, 24, Гімназії ім.Т.Г.Шевченка, НВК «Кіровоградський колегіум», Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ, Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П.Сая, Центрально-українського національного технічного університету, Центрально-українського державного педагогічного університету ім. Винниченка та інших навчальних закладів міста.

Для учасників були проведені наступні заходи: інтерактивна гра з програмування «Програмувати? Це просто!»;        інформаційний калейдоскоп «Берем ідеї у природи»; мультимедійний журнал з елементами гри «Blockchain – технологія майбутнього»;         зустріч з викладачами та студентами магістратури Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка та Центральноукраїнського національного технічного університету; practical games «Створи свій сайт» - змагання команд різних шкіл міста по створенню власного сайту на базі WordPress. Протягом тижня діяла книжкова виставка «ІТ-технології: вчора, сьогодні, завтра».

Завдяки проведенню заходів акції молодь змогла більше дізнатися про програмування, інформаційні технології, побачити комп’ютер «зсередини», проявити фантазію при створенні власного сайту, отримати інформацію щодо професій, пов’язаних з програмуванням та кібербезпекою.

Про успішне проведення події свідчать і схвальні відгуки її учасників:

«Захід мені сподобався, я вважаю, що треба проводити більше заходів, присвячених програмуванню, бо це – майбутнє країни» - Пазенко Андрій, 8-б клас, ЗОШ №16.

«Я брав участь у змаганнях з веб-програмування у WordPress і зайняв І-е місце, мені дуже сподобалося. Я вважаю, що це правильно, що в нашому місті проводяться такі заходи і що треба програмуванням зацікавлювати інших людей» - Міхальов Влад, 10-а клас, Гімназія ім. Т. Шевченка.

«В майбутньому я буду програмістом. Сьогодні я була присутня на заході «Блокчейн – технологія майбутнього», в рамках Європейському тижня коду. В майбутньому, можливо навіть сьогодні я скачаю мобільний біткоїн-гаманець і буду ним користуватись» - Білан Ірина, студентка Кіровоградського інженерного коледжу ім. М. П. Сая.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.