bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лайфхак для школярів: як вивчати науку у соцмережах
12.10.2018

Відтепер діти можуть вивчати науку не тільки в школі, а й у соцмережах. Це стало можливим завдяки учасникам Хакатону для вчителів «STEM: гендерночутливий підхід до навчання у школі», що відбувся у Дніпрі у вересні.

Команда «STEM-лабіринт» представила проект «Maker GO!» та отримала грант на його реалізацію у розмірі 10 000 грн. Розробники ідеї – вчителі інформатики, робототехніки, фізики та географії зі шкіл Вінницької, Дніпровської, Миколаївської, Хмельницької та Херсонської областей. «Maker GO!» дозволяє стати вчителем кожному, адже навіть школяр може написати на Facebook-сторінку STEM КРОК для батьків та завантажувати свої наукові експерименти чи майстер-класи. Також на сторінці соціальної мережі та на сторінці платформи Pinterest Pinterest_stem_крок вже є безліч цікавої інформації для дітей, вчителів та батьків, які хочуть використовувати ресурс для проведення спільного дозвілля.

Організаторами Всеукраїнського Хакатону виступили Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та Фонд ООН у галузі народонаселення UNFPA Ukraine. Головним завданням було не тільки дати можливість вчителям шкіл із різних куточків України поділитися цікавими ідеями щодо гендерночутливих питань, а й допомогти втілити їх у життя. Учасники заходу розділились на команди, створили унікальні проекти та представили їх на головному інженерному фестивалі країни – Interpipe TechFest. Журі визначило трьох переможців, яким були вручені гранти на 25 000, 15 000 та 10 000 грн.

Перевагами проекту вже скористались 3 школи, які склали програму 3-х STEM-уроків за матеріалами Facebook-сторінки, закупили необхідні матеріали та провели надзвичайно захоплюючі майстер-класи. Каховська гімназія обрала тему «Знайомі незнайомці: властивості речей, що нас оточують», вінницька школа-гімназія №23 – «Руками творяться дива», а Миколаївська школа № 29 – «Фізика навколо нас». Долучитися до проекту надзвичайно легко, потрібно лише написати в особисті повідомленні на сторінку проекту у Facebook (www.facebook.com/groups/2252368784777263/?ref=group_header).

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.