bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ розпочав серію тренінгів із технологічних рішень для неурядових організацій
10.10.2018

28-29 вересня 2018 року в Полтаві Ресурсний центр ГУРТ та Лабораторія цифрової безпеки за підтримки Полтавської філії Суспільної служби України провели тренінг для менеджерів неурядових організацій «Інформаційно-комунікаційні технології для НУО». Впродовж жовтня-листопада аналогічні заходи відбудуться у Кропивницькому, Харкові, Дніпрі та Луцьку.

На тренінгу учасники дізналися про «гігієну» в галузі інформаційно-комунікаційних технологій та почули рекомендації від експертів, які допоможуть підвищити рівень інформаційної безпеки в організації.

«Тренінг увібрав у себе важливі речі, необхідні менеджеру для забезпечення належного функціонування неурядової організації. Отримані поради й рекомендації в сфері цифрової безпеки я планую застосувати на практиці та забезпечити організацію ліцензійним софтом, аби підтримувати належний захист даних», – прокоментувала директорка з фандрейзингу ГО «Інший шлях» Євгенія Ставицька.

Упродовж вебінару учасники разом із тренерами також розглянули базові рішення ІТ проблем в організаціях та корпоративні рішення для ГО.

«Серед неурядових організацій є проблема необізнаності в галузі новітніх технологій та незнання можливостей отримання ліцензійного програмного забезпечення, на яке організаціям часто не вистачає коштів. Завдяки ТехСуп Україна громадська організація може отримати ліцензійний софт та актуальні оновлення, що в свою чергу сприятиме захисту даних», – зазначив системний адміністратор Полтавської філії Суспільної служби України Андрій Карпенко.

Тренінг мав на меті підвищити рівень професіоналізму менеджерів громадських, благодійних та інших неприбуткових організацій в сфері інформаційно-комунікаційних технологій і безпеки даних.

«Основною проблемою є відсутність систематичної IT-підтримки. Простіше кажучи, в організації немає системного адміністратора, який би приходив хоч на декілька годин щомісяця. Тому робочі комп'ютери налаштовують самі користувачі. Якщо ж айтішник є, важливо правильно ставити йому завдання. Дуже часто адміністратора сприймають як «швидку допомогу» й кличуть тоді, коли щось зламалося. Якщо ж в організації є потреба налагодити системний підхід до цифрової безпеки, можна порекомендувати аудит цифрової безпеки, за результатами якого організація отримає рекомендації саме для своєї ситуації», – зауважив тренер, експерт Лабораторії цифрової безпеки Антон Кушнір.

Якщо вам цікаво відвідати тренінг «ІКТ для НУО», стежте за анонсами на порталі ГУРТ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.