bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестиваль ініціативних житомирян uCRAZYans перевершив усі очікування
09.10.2018

Більше тисячі людей відвідали фестиваль uCRAZYans, який 6 жовтня вперше відбувся у Житомирі.

Упродовж дня понад 30-ть громадських організацій, благодійних фондів та громадських ініціатив в інтерактивній формі розповідали відвідувачам фестивального містечка про свою діяльність та нові можливості розвитку.

uCRAZYans покликаний об’єднати навколо себе небайдужих житомирян, чиї проекти та ідеї спрямовані на покращення життя в громаді. Впродовж дня на фестивалі панувала невимушена, душевна та дуже комфортна атмосфера, чому сприяло все: і позитивний настрій, і сонячна погода, і злагоджена робота учасників та організаторів.

Йога, зумба, crazy-фітнес допомагали учасникам та гостям  поповнити енергетичний баланс та зарядитися приємними емоціями.

Колориту святу додали учасники, які захоплюються скандинавською ходьбою. У рамках фестивалю вони влаштували перші відкриті змагання.

У містечку громадських організацій для відвідувачів підготували різні зони активностей. Це майстер-класи з малювання на еко-сумках, зі стрільби з луку, з мануальної та психосоматичної терапії,  з журналістики, акторської майстерності та відезйомки, виставка домашніх тварин, кіно-вікторина, інтерактивні ігри «Ми за культуру мовлення», «Перевір рівень свого IQ», «Інтерактивні блуканини», «Рожеві окуляри», «Чарівна парасолька», танцювальні батли, а також створення насіннєвої бомби та висадження її у «uCRAZY-конструкцію».

Також на фестивалі працював лекторій. Спікери торкалися найрізноманітніших тем, які стосувалися волонтерства, правової обізнаності, особистої ефективності та мотивації, розвитку критичного мислення в епоху фейків.

Неповторної атмосфери фестивалю додали виступи ансамблю центру танцю «Аванте» і гурту «Зерно».

Організатором фестивалю в Житомирі є Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

«uCRAZYans – це фестиваль шалених ідей та невгамовних людей, корисних активностей та яскравих вражень. Основна мета фестивалю в Житомирі – це показати сильне громадянське суспільство, яке є у нас в місті. Показати, що у нас є різнопланові організації, ініціативи. Якщо ми хочемо щось змінювати в нашому суспільстві, громаді, потрібно брати відповідальність і починати з себе. Хто, як не ми? Ми сіємо зерна громадської активності. Можливо у кожного є зернятко, але у когось воно ще спить, у когось ще тільки проростає, у когось воно вже колоситься. Тому, символічно усі учасники фестивалю при реєстрації отримують пакунок з сюрпризом – це зернятка жита, які символізують зерна громадської активності. Маю величезну надію, що дякуючи і нашому фестивалю, в нашій країні, громаді буде також панувати мир і люди будуть більше допомагати один – одному», – зазначила організатор фестивалю uCRAZYans Жанна Соловйова.

Наприкінці фестивального дня організатори призами та подарунками нагородили найбільш активних гостей і закликали житомирян бути активними.

Фестиваль uCRAZYans у Житомирі перевершив усі очікування, представники громадських організацій задоволені активністю житомирян, а відвідувачі в свою чергу сподіваються, що фест матиме своє продовження.


      

Контакти

  • www.sformat.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.