bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Хелпер» продовжує навчати журналістів домедичній допомозі
03.10.2018

 

Соціальний проект «Хелпер», який ставить за мету навчання дітей та молоді по всій країні принципам надання першої домедичної допомоги, провів для українських медійників черговий тренінг. 

28 вересня розвінчували міфи щодо того, як врятувати людину, та практикувалися в екстремально важливих навичках не лише українські журналісти, а і піарники, фотографи, радіоведучі…

Тренінг для медійників провів директор Мальтійської служби допомоги міста Києва, В’ячеслав Черненко, разом із інструкторкою та рятувальницею Тетяною Бугаєвською у приміщенні офісу Європейської Бізнес Асоціації (ЕВА - European Business Association).

Все більше людей усвідомлює масштаби проблеми та важливість діяльності соціального проекту “Хелпер”. Адже статистика свідчить - кожного року від зовнішніх чинників гине близько 40 000 людей, і третина з них – діти. У 40% випадків смертельних випадків можливо уникнути, вчасно надавши постраждалим першу домедичну допомогу. Ці дані вражають навіть тих, хто звик до гучних новин, і ще раз підтверджують - глобальна катастрофа часто є невидимою серед буденної рутини. Проте кожна людина може зробити суттєві зміни. Такі реалії надзвичайно мотивують учасників тренінгу, які мають своїх дітей, рідних та близьких людей, друзів, за безпеку і здоров’я життя яких переймаються найбільше.

Здається дивним, що така гостра проблема є досі невирішеною на системному державному рівні. Саме тому команда проекту «Хелпер» прагне запровадити комплексне та стале навчання практичних навичок з першої домедичної допомоги.

Аудиторія тих, хто завжди тримає руку на пульсі подій та доносить новини до громадськості є важливою для закріплення місії проекту. Впроваджувати освітницьку функцію, яка б забезпечувала громадськість якісним контентом.

Враховуючи значущість проекту “Хелпер”, головним завданням якого є сприяння обізнаності дітей та молоді у наданні домедичної допомоги при побутовому травматизмі, нещасних випадках та інших надзвичайних ситуаціях, ми впевнені у важливості співробітництва зі ЗМІ як із четвертою владою у суспільстві.

Група учасників тренінгу, кожен із яких обов’язково пробує себе як у ролі удаваного потерпілого, так і у ролі потенційного рятівника, за кілька годин інтенсиву вдало долає той стресовий поріг “я не знаю! я не вмію, бо ніколи цього не робив!” Тож, шанси того, що за трагічної ситуації  у реальному житті учасник/-ця майстер-класу нададуть якісну допомогу потерпілому, значно зростає.

Всі учасники отримали маленькі, але вкрай корисні бонуси від “Хелпера”: глосарій базових медичних термінів, нормативну базу, що стосується першої домедичної допомоги, та гумові рукавички як нагадування про необхідність захисту від небезпек зовнішнього світу.

Що думають з цього приводу самі учасники тренінгу? Наводимо коментарі.

  • Олександр Заклецький, фотограф National Geographic та журналіст espresso.tv зазначає: “Журналісти та діти це соціальні групи підвищеного ризику, бо їм все цікаво і всюди треба пролізти. Вони мають бути морально, теоретично та практично бути готовими до надання домедичної допомоги. На тренінгу було жваво та весело, ми всі розуміли користь від цих нових знань, які можуть врятувати як дорослих, так і дітей”.

  • Аліна Таценко з сайту “Твой малыш”: “Мені пощастило пройти навчання з надання першої допомоги у коледжі. Тоді я ще була дитиною і навіть уявити не могла, що ті знання можуть знадобитися у майбутньому. Та дуже добре, що під час цього тренування розігрувалися можливі реальні ситуації, які дуже збивають з пантелику, коли треба опанувати себе. Дякую!”

  • Таня Негода, газета “Сегодня”: “Під час таких тренінгів спочатку здається, що інформації забагато. А потім розумієш, що насправді замало і питань з’явилось стільки, що хоч до медичного вступай. Шкода, що нас цьому не вчили у школі: зараз не так мучили б думки на кшталт “а раптом стане погано в метро - чи хтось допоможе?..”

Створюючи на високому рівні новини на тему надання домедичної допомоги, тим самим ви підтримуєте нас у впровадженні освітньо-просвітницького проекту задля безпеки здоров`я та життя дітей.

Практика проекту “Хелпер” підтверджує: просвітництво дітей та сімей вже врятувало багато життів! На сьогодні ми безпосередньо провели навчання більше 500 дітей та 20 провідних столичних журналістів!

Освітньо-інформаційна кампанія, яку проводить проект “Хелпер”, підтримує Мальтійська служба допомоги міста Києва, Всеукраїнська рада реанімації, Червоний Хрест України.

Більше інформації - звертайтесь до: Дмитро Бочкай, PR менеджер проекту Хелпер”

+380675360973

+380996406172

[email protected]

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.