bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині триває проект із посилення децентралізації освіти в Україні
25.09.2018

В Лозно-Олександрівської новоствореної об’єднаної територіальної громаді триває процес створення нового освітнього простору. Оптимізація системи освіти в громаді призведе до кращого та більш ефективного надання якісних освітніх послуг.

За результатами спільної діяльності планується підготувати сценарій оптимізації освітньої мережі на основі аналізу даних. Експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» вже провели ряд зустрічей з керівництвом селищної ради та вже зібрали необхідні дані для підготовки проекту сценарію. 

        Подальша діяльність також передбачає одночасне проведення кампанії з інформування та залучення громадськості до процесу реформування освіти (інформаційні зустрічі з мешканцями громад з периферійних сіл, публікації в місцевій пресі, презентації для влади та неформальні зустрічі з вчителями). Ефективна комунікація із зацікавленими сторонами - місцевими мешканцями, викладачами, місцевими органами влади - забезпечить їх активну участь у формуванні та подальшому здійсненні реформи освіти в об’єднаних громадах.

        Як показує сьогоднішня практика роботи громад, питання якості освіти наразі є в центрі серйозних дискусій з вчителями, батьками, місцевими депутатами та іншими зацікавленими сторонами. Сьогодні в громадах не завжди достатньо фінансів для підтримки існуючої освітньої мережі, але спільно з громадою їх можна збалансувати і розумно витрачати, даючи можливість дітям отримувати якісну достойну освіту. Тільки завдяки освітній реформі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям, як маленьких сіл, так і міст.

      Заходи проводяться в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні», який розпочала громадська організація Центр «Доброчин» у 5 пілотних областях – Чернігівській, Волинській, Херсонській, Одеській та Луганській (за підтримки Британського посольства в Україні).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.