bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Рубіжному та Сєвєродонецьку обговорили ситуацію у сфері безпеки
20.09.2018

06 в м. Сєвєродонецьк та 13 вересня в м. Лисичанськ громадськість, поліція та органи влади обговорили питання у сфері безпеки у форматі Community Policing.

В заході прийняли участь також експерти з м. Києва.

Анастасія Апетик, представник ГО «Експертний центр з захисту прав людини», м. Київ розповіла про різні формати Community Policing, які вже діють не тільки за кордоном, а і в Україні.

«На думку багатьох українських експертів одним з найуспішніших проектів у сфері безпеки є проект «Pitbull». Ця ініціативна розпочалось в м. Києві, де хлопці почали фіксувати водіїв, які п’яними сідали за кермо автомобіля і потім про це повідомляти поліції. За 2016-2017 рік було складено понад 2000 протоколів про правопорушення завдяки цим активістам», – розповіла експерт.

«Community Policing – це взаємодія громади та поліції шляхом різних комунікацій і вона діє ефективно лише коли поліція реагує на загрози безпеки кожної людини. Проте поліція не може діяти в односторонньому порядку, має бути також запит від суспільства та громадськості, тобто повинна бути спільна відповідальність», – вважає Апетик.

Учасники круглого столу зійшлися в погляді що проблеми у сфері безпеки можливо ефективно вирішувати лише коли спільно працюють 3 ланцюга.

«Жодне серйозне питання у сфері безпеки в громадах не можливо вирішити без спільної діяльності трьох суб’єктів: громадськість, поліція та органи влади», - заявив Максим Данильченко. представник ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

Представники поліції розповіли про важливість проведення подібних спільних зустрічей.

«Легко звинуватити патрульного в не компетенції, легко зробити на ньому піар, але важко виявляється просто зустрітись та поспілкуватись, сісти за круглий стіл і обговорити різні питання і це вже є взаємодія, взаємодія поліції та громади», – розповів про необхідність спільного обговорення проблем у сфері безпеки в громадах виконуючий обов’язки начальника Управління патрульної поліції в Луганській області, капітан поліції Микола Кононов.

На погляд громадського активіста та депутата Сєверодонецької міської ради Олени Ніжельської поліція зараз працює набагато ефективніше: «починаючи з липня 2014 року всі заходи, які організовувались в Сєвєродонецьку відбувалась під ефективним захистом поліції і ми, як учасники різних акцій завжди почували себе в безпеці», – розповіла Олена Славівна.

Більшість учасників заходів погодились, що є 5 основних викликів для підвищення рівня безпеки, які актуальні на для всіх 3 громад Луганської області (м. Рубіжне. Сєвєродонецьк та Лисичанськ), а саме: відсутність контролю з боку органів влади за безпритульними собаками, існування стихійних ринків, бездіяльність органів влади у вирішенні різних проблем у сфері безпеки, насилля в родинах та пасивність чи байдужість населення.

Відео з заходу у м. Сєвєродонецьк можна переглянути тут - https://www.youtube.com/watch?v=0D33jUJsR_0&t=7s

Більш детально ознайомитись з заховами можна по цьому посиланню - http://paralel-media.com.ua/p80353.html

Більше про проект та Community Policing можна в групі –https://www.facebook.com/groups/643541762450147/

Заходи проводились ГО ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії» в рамках «Проекту впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF)  Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади»

Контакти

  • Максим Данильченко
  •  0990649654

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.