bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Традиції добросусідства: у Бахмуті Донецької області започаткували свято «День двору»
07.09.2018

Всі вихідні в серпні і перші вихідні вересня у дворах Бахмута, що у Донецькій області, проходили добросусідські свята, які організувала Громадська організація «Асоціація «Відродження та розвиток».  

Яскраво прикрашені двори, відмінна фотозона з тематичним написом: “Давайте жити дружно!”, гаряча піца і бутерброди для дорослих, фрукти та солодощі для дітей, вікторини і квести, корисна інформація від дільничних інспекторів Бахмутського міського відділу поліції, ярмарок випічки і концерти бахмутських гуртів - так проходили “Дні двору” в Бахмуті. Організатори - команда ГО “Асоціація” Відродження та розвиток” зібрали сусідів з 11 ОСББ.

Наші свята пройшли за фінансової підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні. Найголовніше, чого б ми хотіли добитися, щоб такі свята добросусідства стали в Бахмуті, що на Донбасі, традиційними, і щоб до цієї традиції підключалися всі сусіди Бахмута, і в цьому і в наступні році, бо для прифронтового та постіндустріального Бахмуту це дуже важливо!”, - розповів виконавчий директор ГО “Асоціація “Відродження та розвиток” Денис Бєлік.

Перше свято “День двору” в Бахмуті пройшло в ОСББ “Донбас-Схід”. Крім програми, яку для співвласників цього будинку приготувала команда ГО “АВТР”, на цьому святі сусіди влаштували шашликовий батл. Чоловіки змагалися в мистецтві приготування м’яса на відкритому вогні, ну а потім пригощали всіх смачними шашликами. Звичайно ж, перемогла дружба і веселощі.

Другими “День двору” зустрічали мешканці ОСББ “Відновлення 2104-2015”. Тут дітлахів було без перебільшення в два рази більше, ніж дорослих. На ярмарку випічки співвласники пригощали один одного смачними солодащами, а голови двох ОСББ змагалися в кращому привітанні співвласників ОСББ зі святом добросусідства.

На “День двору” в ОСББ “Ювілейна, 107” зібрався практично весь мікрорайон. Тут вмить розлетілися кулінарні частування, і дружна компанія співвласників і гостей весело “запалювала”, танцюючи під хіти у виконанні Бахмутського кавер-бенду ”Час-и”.

Бахмутські співвласники ОСББ “Калина-4” оригінально прикрасили свій двір, сусіди придумали додаткові розваги для дітлахів: займалися хенд-мейдом і розмальовували дитячі обличчя. Свято пройшло дуже душевно.

Наступними, команду ГО “АВТР” зустріли співвласники ОСББ “Першина, 20”. Тут діти й дорослі активно допомагали організаторам прикрашати свій двір. А під час свята всіх сусідів привітала веселою пісенькою одна з найменших мешканців цього ОСББ.

День двору” в ОСББ “Захисників України, 3, 5” запам’ятався теплою, душевною атмосферою, оригінальною випічкою і веселим настроєм всіх, кого зібрало це свято. Тут дітлахи також вирішили взяти участь в концертній програмі, виконавши кілька пісень. Дорослі вітали один одного у віршах, і головний сенс усіх теплих слів перегукувався з фотозоною: “Давайте жити дружно!”.

У перший день осені свято добросусідства пройшло в ОСББ “Чайковського, 16”. Яскраво, барвисто, весело, смачно, душевно і атмосферно - саме так можна описати “День двору” в цьому ОСББ. “Величезна спасибище!!! Вашему чудовому колективу. Було цікаво, весело, танцювально і смачно! Ведучі та організація свята - на найвищому рівні! З вдячністю ОСББ “Чайковського, 16” ВИ КРАЩІ! “- написала одна з найактивніших учасниць свята Вікторія Верич для ГО” Асоціація “Відродження та розвиток”.

Другого вересня відбулося свято у самих обізнаних співвласників багатоквартирного будинку - ОСББ “Ювілейна, 69”. Тут на питання вікторини, що стосуються їх ОСББ, правильно відповідали навіть діти. До речі, в ярмарку домашньої випічки тут також брали участь кулінари-початківці: справжні “рафаелки” і яблучний пиріг для сусідів приготували юні мешканці ОСББ “Ювілейна, 69”. Дорослі, розділившись на дві команди, презентували свій будинок у віршах і перфомансі. Вечір закінчився під чудову музику кавер-бенду “Час-И”. “Спасибі Вам і Вашій команді велике за шикарне свято, за гарний настрій, за Вашу бездоганну роботу, за вашу доброту яку ви для нас робите, а також групі” Час-И”, вони просто супер!”, - так подякували команді ГО “АВТР” Віолетта Чапліна, голова правління ОСББ” Ювілейна, 69 ”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.