bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Держава на 96% погасила заборгованість перед адвокатами системи БПД за виконану роботу
29.08.2018

Станом на 23 серпня 2018 р. фінансові зобов’язання перед адвокатами, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги (БПД), погашені на 96,5%. Про це повідомив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

«На сьогодні із 181 млн 493 тис грн, які держава мала профінансувати адвокатам за надану правову допомогу, вже сплачено 175 млн 56 тис грн. Хочу подякувати всім адвокатам, які не припинили надавати допомогу малозабезпеченим клієнтам системи БПД в той час, коли з об’єктивних причин були затримки із виплатами», – наголосив Олексій Бонюк.

Нагадаємо, згідно з постановою від 20 червня 2018 року № 424-p Кабінет Міністрів України перерозподілив видатки державного бюджету, передбачені Міністерству юстиції на 2018 рік. Фінансування оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які працюють за контрактами з системою БПД, було збільшено на понад 122 млн грн, а на оплату праці штатних юристів системи було виділено додатково 12 млн грн. Такі потреби були обумовлені неврахуванням у Держбюджеті на 2018 рік зростання розміру оплати за годину роботи адвоката з надання правової допомоги з 2,5 до 5 відсотків розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, та збільшенням категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.