bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся тренінг для тренерів «Я вмію навчати!»
22.08.2018

18-19 серпня 2018 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї Громадська організація «Українська асоціація міст, що навчаються» (далі – ГО «УАМН») організувала і провела тренінг для тренерів «Я вмію навчати!».

Цей тренінг є першим публічним заходом в межах проекту “Соціальне підприємство “Центр освіти дорослих” – інструмент реалізації концепції “місто, що навчається”, який ГО «УАМН» реалізовує на території міста Мелітополя та Мелітопольського району упродовж липня-листопада 2018 року.

Організатори ставили собі за мету проведенням тренінгу підвищити тренерські навички провайдерів освітніх послуг для дорослих та створити мережу нових партнерів, які будуть співпрацювати в межах діяльності соціального підприємства “Центр освіти дорослих”, який планується створити у Мелітополі.

Тренером виступила досвідчений тренер, член Української асоціації освіти дорослих, практичний психолог, бізнес-тренер,  кандидат психологічних наук Ольга Пучина (м. Запоріжжя).

До участі у тренінгу було запрошено перспективних та творчих представників не лише освітньої галузі міста, але й практиків з різних сфер професійної діяльності, які мали на меті покращити свої тренерські навички та в подальшому виступати провайдерами освітніх послуг для дорослого населення.

Програма заходу передбачала по 4 навчальні сесії щодня. Цікавим на тренінгу було все - від запланованих тем навчальних модулів до творчого втілення задумок тренера не менш креативними його учасниками.

В перший день тренінгу учасники мали змогу приміряти на себе «Костюм самопрезентації фахівця», потрапити туди, де є «Вхід тільки дорослим», відчути переваги ігрових методів на модулі «Навчання або іграшки для дорослих». Завершився перший день тренінгу робочою сесією під назвою «Можливості дорослих – можливості для дорослих».

Другий день зустрів учасників, як і годиться, відкритими дверима – робочою сесією під назвою «Ключі та двері або «Я вмію спілкуватись!», назва якої сама за себе говорить про зміст, який опановували учасники. Не менш цікавим та захопливим була робота в наступних сесіях тренінгу «Моя команда – друг чи ворог?», «Планування успіху» та «Навчайся та навчай!».

Окрему подяку організатори висловлюють адміністрації та працівникам Мелітопольського міського краєзнавчого музею, які з готовністю відізвалися на пропозицію стати місцем навчання тренерів. Два дні комфортне приміщення MLT Museum Smart Room та подвір’я музею виступали не лише добре організованим простором для втілення креативних ідей учасників, а навіть стали «декораціями» для режисерів та акторів-початківців, якими стали зранку другого дня учасники тренінгу. Їм довелося взяти участь в імпровізованому кіно-відео-квесті містом – три групи учасників знімали відеоролики із запрошенням містян відвідувати свої освітні програми.

Аналіз анкет зворотного зв’язку показав, що більшість учасників залишились задоволеними результатами роботи на тренінгу, багато хто з них планує в своїй професійній діяльності в подальшому використовувати набуті знання. Попри наявний дуже різний рівень практичного тренерського досвіду у різних учасників, організаторам вдалося створити на тренінгу відкриту, творчу та робочу атмосферу, яка сприяла взаємному збагаченню та обміну професійними надбаннями, що значно підвищило рівень ефективності тренінгу.

Двох днів тренінгу виявилося замало, щоб вмістити все, що є необхідним для вдалої побудови майбутніх актуальних освітніх програм в Центрі освіти дорослих. Тому учасники тренінгу вирішили і надалі продовжити роботу над їх створенням в тісному колі однодумців, яке зміцнилося під час занять тренінгу.

Проектна команда ГО «УАМН» запрошує всіх однодумців, зацікавлених в розвитку сфери освітніх послуг для дорослих та впровадженні цінності навчання упродовж життя, взяти участь у створенні та діяльності в місті Мелітополі першого соціального підприємства та першого центру освіти дорослих серед соціальних підприємств.

Проект «Соціальне підприємство «Центр освіти дорослих» - інструмент реалізації концепції «місто, що навчається» впроваджується в місті Мелітополі та Мелітопольському районі Громадською організацією «Українська асоціація міст, що навчаються» за підтримки DVV International в Україні та сприяння Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Контакти

  • http://ualc.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.