bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переможці конкурсу міні-грантів від ГО «Молода Черащина»
06.08.2018

Творці майбутнього вже готові виконувати проекти, які вдосконалюватимуть міста, залучатимуть молодь до ухвалення рішень у громаді та розвиватимуть політичне лідерство у молоді.

Підбито підсумки конкурсу проектів та названі переможці, які отримають міні-грант на реалізацію своєї ідеї. Ними стали представники областей, де проводить свою діяльність мережа «Творці майбутнього», а саме: Вінницької, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської.

Громадська організація «Нові активні українці» із проектом «Підвищення якості молодіжної політики Хмільника через професіоналізацію та залучення до її розробки активної молоді міста». Низка заходів передбачає розробку і лобіювання прийняття нової програми з підтримки молоді Хмільника та сприяння в налагодженні діалогу працівників і посадових осіб міської ради з молоддю. Допомагатиме в цьому партнер з Кропивницького – організація матерів дітей-інвалідів «Серце матері».

Громадська організація «Центр суспільних досліджень» в партнерстві з ГО «Молодий народний рух» втілюватиме «Студії політичної освіти». Проект передбачає навчання молоді з усіх цільових регіонів та створення ініціативних груп, які проаналізують проблеми молоді у своїх громадах та будуть просувати ухвалення рішень органами місцевої влади для вирішення цих проблем.

Ініціативна група «Перспектива» в партнерстві з ГО «Платформа громадських діалогів» реалізовуватиме ідею «Політична молодь – успіх для країни». Проект спрямований на підвищення соціально-політичної активності молоді Вінниці та Черкас, розвиток лідерських якостей та впевненості у своїх силах та потенціалі, шляхом формування у них політичного бачення та проведенням психологічних тренінгів, які допоможуть зрозуміти свої сильні сторони і розвинути їх.

Громадська організація «Промолодь» перемогла із проектом «Вивіска LAB», який має на меті налагодити механізми співпраці між власниками бізнесів, міською адміністрацією та прогресивними молодими містянами, які хочуть впливати на зовнішній вигляд міста. Досвідом в цій сфери поділяться партнери проекту «Культурний діалог» (Кременчук), City Lab (Полтава) та Агенція сталого розвитку «Хмарочос» (Кропивницький).

«Щоразу після конкурсу міні-грантів, ми бачимо позитивні зміни у розвитку молоді із різних регіонів, які створюють власні громадські організації та допомагають іншим колегам, ініціюють громадські слухання чи залучають успішний досвід інших областей для вдосконалення життя у власному місті. Приємно бути частиною тих змін, які створює наша молодь», - говорить Вікторія Феофілова, керівниця проекту «Просування молодіжної активності в Центральній Україні», що реалізовується за підтримки NED.

 Ініціативи реалізовуватимуться у межах проекту «Розвиток молодіжного активізму в Центральній Україні»  та за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.