bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Творці майбутнього» вчилися мислити критично
06.08.2018

15-17 червня у селі Мельники, Чигиринського району Черкаської області пройшла «Школа критичного мислення», яка зібрала активну молодь з 4-х областей.

Студенти та громадські активісти з Черкащини, Полтавщини, Вінничини та Кіровоградщини провели цей час без гаджетів і соціальних мереж та в повній гармонії з природою Холодного Яру. Таке середовище дає змогу легше концентруватися на інформації, краще тренувати нові навички, глибше зазирнути в себе та якісніше спілкуватися між собою.

Що таке критичне мислення? Кому і навіщо воно потрібно? Як його оцінювати та розвивати? Програма навчання включала огляд процесів та помилок мислення, розгляд концепції критичного мислення нобелівського лауреата Деніела Канемана, роботу над тренуванням різноманітних навичок. Допомагав розібратися з такими складними темами експерт «Українського інституту майбутнього» Микола Скиба, який завітав до творців із Києва.

Учасники також говорили про інформаційну гігієну, вчилися визначати ознаки фейків та маніпуляції у медіа, у виступах політиків. Обговорили також тему емоційного інтелекту та його складові. А ще – грали в логічні ігри, дивилися тематичне кіно та просто співали пісні біля вогнища.

«Є стереотип, що критичне мислення – це для окремих професій: журналістів, політиків, топ-керівників. Але це не так. Сучасній людині просто необхідно застосовувати критичне мислення, адже ким би ви не працювали, все одно ви приймаєте сотні рішень за день: яку продукцію купувати в магазині»? чи вірити інформації в ЗМІ? якого кандидата обрати на виборах? в який виш іти навчатися? Не застосовуючи критичне мислення можна потонути в рекламі, фейках і маніпуляціях, тож його необхідно розвивати. Тим паче, якщо ви – громадський активіст чи майбутній політик. За три дні ми лише позначили шляхи та методи цього розвитку, дещо спробували застосувати, дали список джерел інформації. Далі вже йде індивідуальна робота над собою, яка триватиме все життя», — говорить про семінар Вікторія Феофілова, керівниця проекту «Просування молодіжної активності в Центральній Україні», що реалізовується за підтримки NED.

Атмосферу цих насичених днів не зіпсували навіть дощі та грози, які щедро обдарували Мельники своєю увагою

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.