bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Устилузі будують нові форми комунікації
25.07.2018

21 липня відбулася друга і завершальна гра в Устилузькій громаді. Заходи відбуваються  з ініціативи Волинський Інститут Права, в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади».

 Ведучий гри, Михайло – обіцяв, що в ході гри учасники вчитимуться будувати діалог, чути та бачити потреби один одного, формували команди та разом досягати визначеного сценарію розвитку громади… Так все і сталося. Більше того – учасники щасливі та вмотивовані на результат.

«Фонд громади побудовано, стратегія визначена, громада багата та приваблива, усі учасники живуть в своїх будинках» - з захватом підсумовує секретар ради та учасниця минулої гри. Було проведено паралелі цих двох ігор і вияснили, що в обох випадках ціль досягнута, проте різними шляхами. Минула гра вдалась завдяки щедрості одного з учасників, а дана завдяки визначеній стратегії та поставлена ціль, яку досягали гуртом.

«Ми з самого початку позичали одне одному гроші, ми зрозуміли, що в нас одна мета! І лише досягнувши її, ми почали працювати над реалізацією цілей кожного…»  - коментують гравці.

Результат гри фасилітатори перенесли на реальне життя та разом виокремили, що розвиток громади залежить від людей, від їх співпраці, від обраної стратегії.

Закони гри відображають закони реального життя. Учасники наочно побачили і підрезюмували, що на даному етапі розвитку для Устилузької ОТГ в пріоритеті є розвиток підприємництва. «Потрібно, щоб гроші ходили в середині громади! Це сприятиме росту бюджету і  підвищуватиме добробут ОТГ зсередини» - кажуть вони.

Гра «Світ громад» покликана у вільній формі та з заданими умовами навчати домовлятися, об’єднуватися для досягнення загальної мети та особистих цілей. На прикладі Устилузької громади  вдалося це побачити яскраво, висновки та розуміння в очах учасників – безцінний результат проробленої роботи.

Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізується ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.