bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як налагодити діалог влади та громади обговорювали на тренінгу із публічних консультацій
25.07.2018

Минулого тижня у столиці Буковини відбувся тренінг: «Публічні консультації – інструмент налагодження діалогу влади та громади».

Організаторами виступили ВГО «Інститут «Республіка» (м. Київ), Національний Демократичний Інститут (м. Київ), Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича та Інформаційний центр Європейського Союзу (м. Чернівці). У ході заходу учасники дізналися більше про те, як можуть громадяни впливати на прийняття рішень посадовцями, чим публічні консультації відрізняються від інших механізмів участі, які є успішні практики реалізації даного методу в Україні й закордоном. Також присутнім презентували спеціально створену для цього платформу - «Ваша думка».

Учасники спробували себе в ролі розробників та запропонували власні питання для публічних консультацій, зокрема торкнулися проблем нестачі ДНЗ у місті, облагородження Соборної площі, реставрації історичних пам’яток та облаштування дитячих майданчиків у центрі. Метою тренінгу було показати, наскільки важливою є участь пересічних мешканців у житті Чернівців, та знайомство із новим засобом впливу на чиновників.

Зауважимо, що це не останній такий захід в рамках Всеукраїнської кампанії «Задай курс владі», який впроваджуватиметься Інститутом «Республіка» за підтримки Національного Демократичного Інституту (НДІ) у столиці Буковини. Щоб не проґавити цікаві події, слідкуйте за анонсами на нашій сторінці у Facebook: Активна Громада Чернівців. Разом ми точно змінимо місто на краще!

Контакти

  • Інна Пашанюк - регіональна координаторка Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” у Чернівцях
  • конт. тел.: +38(066)9053598
  •  +38(097)9914902
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.