bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безоплатна правова допомога Донеччини презентувала результати діяльності за 1 півріччя 2018 року
25.07.2018

24 липня 2018 року у місті Маріуполь Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях відзвітувся перед партнерами за свою діяльність на території Донецької області у 1 півріччі 2018 року.

Серед присутніх були представники Головного управління Національної поліції у Донецькій області, Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, Моніторингової місії ООН з прав людини, Юридичного департаменту Маріупольської міської ради та громадських організацій.

Вступне слово було надане директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях – Павлу Наливайку,який  доповів про місію та цінності системи БВПД, поділився досягненнями та розповів про виклики, з якими довелось стикнутись працівникам центрів Донецької області, також було акцентовано увагу на пріоритетні напрямки діяльності на поточний 2018 рік.

А ось заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях – Оксана Савицька привела статистику по кількість випадків надання БПД, характеристику клієнтів, питання, з якими звертались клієнти. За перше півріччя 2018 року Регіональним центром на території Донецької області було видано 2680 доручень для надання БВПД у кримінальних провадженнях. За результатами роботи адвокатів  системи БВПД було 2 випадки обрання більш м’якого запобіжного заходу, 7 випадків зменшення обсягу обвинувачення, 534 випадки призначення мінімального або більш м’якого покарання, 457 випадків звільнення від відбування покарання та 14 виправдовувальних випадків.

Протягом перших шести місяців 2018 року до місцевих центрів та бюро правової допомоги  Донеччини звернулись 12638 клієнтів, з яких 10713 осіб отримали правові консультації, складено 11067 процесуальних документів та здійснено 585 представництв у судах. Також, розширена мережа точок доступу до БПД, у першому півріччі працювало 399 дистанційних та мобільних пунктів надання БПД, до яких звернулось 1479 особи. Також 2998 особи було поконсультовано на КПВВ.

Також Оксана Савицька звернула увагу на результати проведених працівниками Регіонального центру моніторингів діяльності місцевих центрів. Отже, було проведено 4виїзних спостереження, 80 анонімних анкетувань клієнтів, 361 телефонне опитування клієнтів щодо роботи місцевих центрів та бюро та проведено 13 досліджень «Таємний клієнт».

Узагальнюючи  результати спостережень, середня оцінка компетенції працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги склала 4 бали  (за п’ятибальною шкалою), 98%опитаних клієнтів добре оцінюють роботу місцевих центрів та бюро правової допомоги та 100% опитаних рекомендують послуги місцевих центрів та бюро правової допомоги своїм знайомим.

Також присутніх проінформували про завершення конкурсів з відбору адвокатів, які надають БВПД за результатами яких 56 адвокатів  включено до реєстру.

Також були підняті питання про напрямки інформування про систему БВПД, правопросвітницьку роботу, яку здійснюють фахівці центру,напрями співпраці з партнерами зі складу органів місцевої влади, громадських та міжнародних організацій.

На завершення, присутні мали змогу обговорити хвилюючі питання щодо діяльності центрів БВПД та  подальшої співпраці.

 Матеріали Ви можете завантажити за посиланням

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.