bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодіжне підприємництво: нові знання та враження від навчального візиту до Львова
17.07.2018

Інститут міста спільно з Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V  та за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини організували навчальний візит для молоді з Одеської, Луганської, Харківської, Донецької, Львівської областей  під девізом «Львів відкритий для молодих соціальних підприємців!».

Комплексною метою проекту є створення якісної основи та мотивації для розвитку соціального підприємництва в Україні, зокрема в областях ,які зазначені вище, задля покращення соціальної та економічної ситуації вразливих груп населення, об’єднуючи зусилля бізнесу, влади та місцевої громади.

Для сталого розвитку як міст України, так і держави загалом, вкрай важливим є соціальна активність бізнесу. На жаль, сучасна шкільна та вища освіта не дають ряду важливих знань та компетенцій, які б мотивували розвивати в собі підприємницькі здібності, про соціальну складову тут взагалі мало що можна сказати. Саме тому візит який ми організували спільно з партнерами,  є дуже затребуваними та надзвичайно корисними. Надіємось, учасники запам’ятали та взяли від тренінгів більше ніж статистичні 7% інформації, і що важливіше - надихнулись на довгий час творення, саморозвитку та  постійного росту. Основне не забувати цитату з Ріо92 та першої нашої лекції: ”Мисли глобально, дій локально, - коментує Олег Малець, координатор навчального візиту, проектний менеджер КУ Інститут міста

Програма навчального візиту була сформована таким чином аби результативно поєднати різні формати роботи: воркшопи, екскурсії, ігри, неформальне спілкування з власниками львівських соціальних підприємств, лекції та тренінги за участі місцевих експертів, перегляди тематичних фільмів і дискусії.

Сподіваюсь, що нам вдалося надихнути кожного учасника на  втілення своїх креативних проектів у власних містах. Вірю, що ми змогли змотивувати їх, допомогли викристалізувати ідеї, спрямували й надалі зміцнювати спілкування та тримати постійний зв’язок між собою. Адже одним із пріорітетів цього навчального візиту було налагодження комунікації між молодими ідейниками, які в подальшому зможуть змінювати свої громади, - додає Юліана Саврук, координатор навчального візиту, проектний менеджер КУ Інститут міста

…враження, думки та емоції наших учасників:

  • Екскурсії та нічні розмови з іншими учасниками про важливе на кухні хостелу, це те, що  мене надихало впродовж всього візиту, і не тільки.
  • Ці сім днів стали стартом для мене, я зрозуміла, що немає нічого неможливого. Потрібне тільки бажання змінювати та люди поруч, які готові підтримувати тебе, мотивувати й надалі.
  • Головне не боятися, треба пробувати робити Щось.
  • З’явилося натхнення рухатися далі, реалізовувати задумане і  знаходити нові, креативні рішення, ідеї!
  • Львів - це естетична насолода, а цей візит можливість поєднати цю естетику із важливим змістом.

===========

Підтримка проекту «Львів відкритий для молодих соціальних підприємців», що реалізується Комунальною установою Інститут міста, була здійснена в рамках програми «Соціальне підприємництво як інноваційний механізм вирішення питань суспільного розвитку» за рахунок коштів, наданих Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччина. Програма є частиною комплексної ініціативи «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.