bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Наскільки якісними є енергетичні плани міст?
29.06.2018

Громадські експерти проаналізували Плани дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) Івано-Франківська, Кременчука, Полтави, Рівного та Хмельницького.

Вони дуже різняться за якістю, цілями та охопленням секторів економіки. Окремі плани дій практично не ведуть до скорочення викидів парникових газів. Тоді як інші є комплексними стратегічними документами, що перетворюють міста на лідерів у енергоефективності.

Лише одне із п’яти міст – Хмельницький – продемонструвало якісний підхід до розробки та впровадження Плану дій. За методикою для аналізу енергетичних планів, розробленою Екоклубом, місто набрало 20 із 24 можливих балів. У той час, як Рівне та Полтава лише 9 та 8 відповідно. А Івано-Франківськ й Кременчук – по 17.

Експерти оцінювали такі критерії, як: величина зобов’язань зі скорочення викидів, врахування всіх їх джерел, наявність перспективних цілей, планування заходів враховуючи економічне обгрунтування, їх інноваційність, розвиток відновлюваних джерел енергії, прозорий моніторинг і звітність.

 «Аналізуючи ПДСЕРи українських міст, Екоклуб хотів впевнитися, що вони справді ведуть до скорочення викидів і сталого розвитку міст, – коментує Ілля Єременкокоординатор проекту та голова Української кліматичної мережі. – Зараз ми бачимо, що не у всіх містах плани однаково ефективні та хочемо зрозуміти, як виправити ситуацію, поліпшити їх. Уже маємо звернення від зацікавлених партнерів у Вірменії та Грузії, тому хочемо проаналізувати за цією ж методикою плани й інших міст країн Східної Європи».

Контакти

  • Інна Мулявка
  • прес-секретарка ГО ”Екоклуб”
  • +380673634097

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.