bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся форум жінок рівненщини «Активна жінка – успішна країна»
25.06.2018

22 червня 2018 року у м. Рівне відбувся  форум жінок рівненщини «Активна жінка – успішна країна».

 Цей захід був завершальним в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей», який реалізовувався Громадською організацією «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. 

У заході взяли участь активні громадські діячки, політичні діячки, бізнес-вумен, представники та представниці від державних органів влади та місцевого самоврядування, ЗМІ.

Модератором Форуму виступила Лариса Гунько - голова ГО «Центр підтримки громадських ініціатив  «Чайка».

Під час Форуму були оприлюднені результати проведених заходів в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей», знайдено шляхи подальшої співпраці заради становлення у суспільстві позиції активної жінки у політиці, бізнесі та громадському русі. Обговорювали теми підтримки гендерної рівності, жіночих громадських рухів, а також питання позиції жінки

Форум проходив у форматі дискусійних платформ, які об’єднали в собі актуальні теми сьогодення щодо розширення економічних можливостей та прав жінок, подолання жінками перешкод та суспільних викликів у місцевих громадах, зростання організаційної спроможності жіночих громадських організацій  та просування жіночих ініціатив, а також показав успішний досвід жіночого підприємництва та дієвість жінок у прийнятті рішень в сфері політики.

Підсумком Форуму стала розробка проекту Резолюції щодо розвитку стратегій збільшення громадської, підприємницької та політичної активності жінок Рівненщини.

Основні засади Резолюції:

-          Сприяти розвитку професійного, управлінського та підприємницького потенціалу жінок заради посилення ефекту жіночої синергії щодо соціально-економічного розвитку регіону

-          Сфокусувати увагу представників/ць влади та громадськості на необхідності більшого залучення жінок до процесу прийняття рішень, запровадження гендерно-чутливих програм  і заходів.

-          Привернути увагу до проблем, з яким стикаються жінки на місцевому рівні та як інтегруються жінки – внутрішньо-переміщені особи у місцеві громади.

-          Зробити видимою важливу роль жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів, в розбудові миру, роль жінок  у подоланні військової агресії  на сході України.

-          Сприяти подоланню гендерно зумовленого насильства  та будь-яких проявів дискримінації щодо жінок.

-          Зміцнювати активну громадську позицію жінки, сприяти реалізації важливих суспільних проектів , направлених на вирішення нагальних соціальних проблем.

-          Активно використовувати досвід розвитку жіночого руху на Чернігівщині та в інших регіонах України, зміцнювати партнерство , розвивати спільні ініціативи.

-          Активізувати роботу «Клубу ділових жінок Рівного» - як платформи для просування жіночих ініціатив. Продовжити практику діяльності жіночих політичних клубів.

-          Приділяти належну увагу інформаційно-просвітницькій діяльності щодо подолання гендерних питань і гендерних стереотипів, сприяти посиленню «видимості» жінок у ЗМІ.

-          Забезпечити постійний обмін інформацією  для об’єднання можливостей і ресурсів.

Дана Резолюція увійде в силу після підписання учасницями Форуму та покладе початок регулярних зустрічей неформальної коаліції активних діячок Рівненщини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.