bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Центрі підтримки бізнесу м. Суми пройшов тренінг ЄБРР з енергоефективності у промисловості
12.06.2018

14-17 травня 2018 на базі Центру підтримки бізнесу м. Суми відбувся інтенсивний тренінг «Енергоефективність у промисловості», який був розроблений Європейським банком реконструкції та розвитку. 

Тренінг був спрямований на покращення знань та навичок з енергоефективних технологій. Протягом чотирьох днів присутні обговорювали питання, що стосуються: енергетичних систем та комунальних послуг у промисловому середовищі; когенерації тепла та енергії; оцінки та розрахунків викидів парникових газів; двигунів, приводів, стисненого повітря, насосів; проведення енергоаудиту; оцінки капітальних інвестицій та аналізу витрат; розробки та впровадження заходів з енергоефективності; основних елементів консалтингового процесу та управління циклом проекту; фактичного проведення енергетичного обстеження на промисловому підприємстві, включаючи демонстрацію портативних приладів та інше. Учасникам були надані практичні рекомендації, які широко використовуються в країнах ЄС і дозволяють постійно покращувати показники енергоефективності діючих виробничих технологій, зменшувати споживання електроенергії, природного газу, води, пари, стисненого повітря.

Навчання проводили провідні світові експерти:

  • Костянтинос Теофілактос, пройшов підготовку у сфері енергетики в Університеті Евансвіля (Індіана, США). Протягом багатьох років був президентом Грецької асоціації когенерації, а також тривалий час очолював Центр відновлюваних джерел енергії (CRES) в Афінах. Має великий досвід реалізації енергетичних проектів, що фінансуються ЄС та ЄБРР у країнах Європи та Азії.
  • Томас Філіппу, експерт з питань енергетики, енергоефективності в промисловості; має багаторічний досвід у проведенні спеціальних навчальних курсів для ЄБРР.
  • Олександр Овдієнко, президент Асоціації Інженерів Енергетиків України (АЕЕ Україна) – підрозділу Асоціації Інженерів Енергетиків (США) - громадської організації, заснованої в США в 1977 році, що має більше 18000 членів в понад 100 країнах світу. Має досвід понад 17 років професійної діяльності з впровадження проектів підвищення енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії, а також співпраці з міжнародними фінансовими організаціями в сфері енергетики та енергоефективності.

Данний тренінг дозволив покращити знання та навички з eнергоефективних технологій, щоб мати змогу визначити найактуальніші рішення для своїх підприємств та клієнтів. Учасники також мають можливість отримати подальший консалтинг/коучинг, наданий тренерами через два місяці після завершення курсу.

Контакти

  • Центр підтримки бізнесу м. Суми
  • Європейський банк реконструкції та розвитку
  • [email protected]
  • (050) 407 33 54

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.