bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Білокуракинській об’єднаній громаді підвели річні підсумки впровадження стратегічних документів
01.06.2018

31 травня 2018 р. відбувся круглий стіл за підсумками спільної співпраці Білокуракинської селищної територіальної громади та ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках впровадження стратегічних документів за минулий рік.

Співпраця здійснюється вже більше двох років за підтримки МФ «Відродження». Білокуракинська територіальна громада одна з перших на Луганщині об’єдналася, затвердила стратегічні документи в 2016 році та активно продовжує їх впровадження.

Розробляти стратегічні документи допомагала ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» разом з представниками селищної влади та громади та за активної участі помічника народного депутата Украйни та ЛФ Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

Під час заходу Голова ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» презентувала результати роботи: «С початку 2017 року перед громадою постале нове завдання ефективності їх реалізації. Для цього в громади був створений Комітет управління впровадження Стратегії та Стратегічного плану. Надання практичної допомоги щодо впровадження поставлених завдань Білокуракинської ОТГ за підтримки було передбачало надання різноманітних консультацій, допомогу в розробці проектів НПА, проведенні моніторингу та оцінки виконання стратегічних документів, семінари, заходи з активізації громади тощо. За результатами навчання в громади великий інтерес викликав механізм залучення жителів до місцевих справ через впровадження бюджету участі (громадський бюджет). Після спільної роботи над Положенням про Бюджет участі (громадський бюджет) у Білокуракинській селищній територіальній громаді та Бюджетним регламентом Білокуракинської селищної ради проекти передано на розгляд селищної ради. В жовтні рішенням сесії рада затвердила документи. початку 2018 року об’явлено та проведено конкурс проектів, якій допоміг залучити мешканців до розвитку громади».

Завідуюча соціально-економічним сектором селищної ради Олена Трубачова розповила про проекти в рамках виконання стратегій в 2017 р. за рахунок державних субвенції, обласного бюджету, ДФРР, міжнародної технічної допомоги. Зроблено багато але багато справ ще попереду.

Захід відбувся в рамках проекту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом!» за підтримки МФ «Відродження».

Контакти

  • Громадська ініціатива Луганщини
  • [email protected]
  • 0506223330

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.