bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Сєвєродонецьку студенти обговорили розвиток органів студентського самоврядування
30.05.2018

26-27 травня 2018 року в м. Сєвєродонецьк за ініціативи Студентського братства Луганської області пройшов міжрегіональний форум «Стратегія розвитку органу студентського самоврядування як запорука демократичних перетворень в студентських громадах України».

Учасники форуму, якими стали представники органів студентського самоврядуванняВНЗ Луганської і Донецької областей, вивчали мету та виклики впровадження Стратегії розвитку органів студентського самоврядування у ВНЗ Донбасу, темизаконодавчого ґрунту для роботи студентських організацій на базі вищого навчального закладу та вплив органів студентського самоврядування на якість освіти в контексті впровадження Болонської декларації. Для закріплення на практичному рівні, отримані за темами знання опрацьовувались учасниками в групах.

- У своєму повсякденному житті ми кожного дня зіштовхуємося з випадками, коли порушуються наші права, свободи, нас принижують, ображають і т. і. Тобто трапляються досить неприємні ситуації, проблеми, які самому вирішити буває досить важко. Так, нелегко відстоювати свої права та точку зору самому. Існує багато інстанцій, які можуть допомогти вам у цьому. Але, як правило, людина в такій ситуації найчастіше губиться і не знає, до кого звернутися. А якщо вона все ж таки вирішує відстоювати свої права, то навіть важко уявити, скільки сил і нервів їй доведеться витратити. А тепер уявіть собі, що людина, права якої порушені, – це звичайний студент. А якщо приїжджий студент? І ось він у чужому місті (ані мами, ані тата, і навіть бабусі) раптом опиняється у такому скрутному становищі. Саме в такий момент, йому на допомогу повинно прийти – студентське самоврядування. Яке завдяки розробці Стратегії своєї роботи буде ефективним та сильним, - зауважив керівник проекту Олексій Кормілецький.

За враженнями учасників кожна тема була цікавою та корисною, а роботи в групах приємно вразили винахідливістю, згуртованістю та взаємодією учасників. Найцікавішою, на думку більшості, стали теми громадського сектору та студентського самоврядування, як складової розвитку громадянського суспільствата впливу органів студентського самоврядування на якість освіти в контексті впровадження Болонської декларації. Також студенти різних ВНЗ обмінювались досвідом та особливостями роботи органів студентського самоврядування у своїх закладах. На основі вивчених матеріалів і напрацювань учасники форуму прийняли рішення, які будуть сприяти розвитку студентського самоврядування, виходячи з особливостей кожного конкретного ВНЗ та слугувати розбудові громадянського суспільства в Україні.

Цю діяльність організовано ГО “Студентське братство Луганської області” в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходів в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Контакти

  • ГО “Студентське братство Луганської області”
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.