bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Посилення участі людей поважного віку в процессах прийняття рішень та розвитку громади»
29.05.2018

23 травня 2018 року ГО «Центр Поділля Соціум» провела обговорення «Посилення участі людей поважного віку в процесах прийняття рішень та розвитку громади», на якому презентували новий навчальний продукт.

У Вінниці презентували новий навчальний продукт, який розроблено партнерами проекту, громадською організацією «Центр освіти дорослих Полтавщини», для розвитку громадянських компетенцій та сприяння соціальній активності людей поважного віку в Україні. Програма навчання для людей поважного віку включає 90 навчальних годин, із яких 70 аудиторних, а 20 самостійного опрацювання матеріалу.

В зміст програми увійшли як модулі по опануванню комп’ютера та і модулі соціальної активності та громадянських компетенцій. 
Центр Поділля-Соціум переконані, що такий навчальний продукт має бути запроваджено і у Вінниці. Для цього необхідна як підтримка місцевої влади так і об’єднання зусиль партнерів, що працюють з людьми поважного віку у місті. Навчання громадянським компетенціям людей поважного віку дасть можливість залучати більше пенсіонерів до процесів розвитку громади та покращить процес комунікації старших людей з владою. 

23 травня 2018 року організатори провели обговорення «Посилення участі людей поважного віку в процесах прийняття рішень та розвитку громади», на яке запросили представників органів самоврядування, бібліотечної системи, громадських організацій та людей поважного віку спільно шукали відповідь на запитання: «Як покращити участь пенсіонерів у житті громади?»

Учасники та учасники заходу дійшли згоди, що навчання людей поважного віку інструментам комунікації з органами місцевого самоврядування є необхідним та корисним і наддасть можливість людям поважного віку не відчувати себе виключеними із життя громади, а активно приймати участь у прийнятті рішень.
Наступним кроком у червні місяці буде проведена апробація навчального продукту. А тим часом команда організації готує на розгляд Вінницької міської влади пропозицію по впровадженню навчальної програми у Вінниці за кошти міського бюджету.

Проект «Єднання поколінь на користь громади» реалізується громадською організацією «Центр Поділля-Соціум» .

Контакти

  • ГО «Центр Поділля-Соціум»
  • www.facebook.com/CentrPodillaSocium/?fref=mentions

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.