bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадяни повинні знати про загрози, які несе торгівля людьми
25.05.2018

24 травня 2018 року на базі Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації відбулася робоча зустріч з речницями офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

До Харкова завітали Надія Кондибіна – національний спеціаліст проектів «Протидія торгівлі людьми та міграція» і Ольга Войтович – асистент проектів «Відділ людської безпеки».

У зустрічі взяли участь співробітники Департаменту соцзахисту ХОДА, представники громадських організацій, залучених до діяльності, спрямованої на протидію торгівлі людьми.

Заступник начальника Департаменту Тетяна Бабенко повідомила про роботу, яку проводять фахівці соцзахисту Харківської області в питаннях профілактики торгівлі людьми, виявлення випадків сучасного рабства та надання допомоги постраждалим. Важливим напрямком такої діяльності стала робота з об’єднаними територіальними громадами, яких на сьогоднішній день на Харківщині налічується 16.

Були обговорені питання належного інформування населення, що є вагомим інструментом профілактики торгівлі людьми. Адже громадяни повинні знати про загрози, які несе торгівля «живим товаром».

Громадські активісти розповіли про свої напрацювання, запропонували своє бачення ефективних методів поширення інформації – і не тільки в Харкові, але й у сільських громадах та віддалених районах. Актуальність цього питання зростає ще й з наближенням Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 30 липня.

Голова Харківської міської організації міжнародної організації «Жіноча громада» Ольга Білецька оповіла про відповідні тренінги, що здійснювалися та здійснюються експертами організації та залученими тренерами – для соціальних працівників, вчителів, правоохоронців тощо.

А Н.Кондибіна підкреслила, що офіс Координатора проектів ОБСЄ й надалі буде всіляко сприяти активностям, спрямованим на протидію торгівлю людьми в Україні.

Захід було організовано в рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії людьми в Україні» за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Довідково:

В центрі уваги діяльності Координатора проектів в сфері протидії торгівлі людьми – запобігання злочинам, посилення переслідування злочинців та допомоги постраждалим.

В тому числі:

- проведення просвітницьких кампаній;

навчання суддів, правоохоронців, медичних та соціальних працівників, адвокатів, співробітників консульств, журналістів та активістів громадянського суспільства.

Ключовий інструмент – Національний механізм перенаправлення, який визначає систему співпраці між державними та недержавними установами в організації належної допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Контакти

  • Координатор проектів ОБСЄ в Україні
  • [email protected]
  • +380 44 492 0382
  • https://www.osce.org/uk/project-coordinator-in-ukraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.