bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація новітніх технологій енергоефективності та енергозбереження для бізнесу (Суми)
24.05.2018

26-27 квітня 2018 р. у м. Суми відбувся захід – Форум-виставка «Технології енергоефективності та енергозбереження для малого та середнього підприємництва Сумщини».

Організатор Форуму-виставки - Центр підтримки бізнесу м. Суми за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку у рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу.

Форум-виставка зібрала разом власників та менеджерів підприємств малого, середнього та великого бізнесу усіх галузей економіки, які зацікавлені в підвищенні економічної ефективності господарської діяльності шляхом впровадження енергозберігаючих технологій. Також у форумі взяли участь представники громадських організацій, науковці ВНЗ м.Суми та журналісти.

 

Станіслав ІГНАТЬЄВ, модератор форуму, керівник Харківського енергетичного кластера, зазначив: “Цей форум є діловим майданчиком для місцевого бізнесу, бізнесу що приїхав із-за кордону, фінансових донорів, для того, щоб ми змогли обговорити і розробити спільні проекти, спільне бачення щодо енергоефективності Сумщини і впровадження проектів “зеленої” енергетики.”

До уваги присутніх були представлені виставкові стенди підприємств та організацій, де учасники знайомились із сучасними технологіями енергозбереження та можливостями їх практичного застосування. Спілкування учасників та представників компаній-розробників у форматі презентацій технологій та обладання надало можливість для великої кількості контактів між замовниками та виробниками.

Відкриваючі форум, Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, керівник апарату Сумської ОДА, зазначив: “Ми працюємо над тим щоб залучати якомога більше місцевих бюджетів до впровадження енергозберігаючих технологій”.
Загальна частина форуму складалась із змістовних презентацій компаній-розробників даних технологій, презентації консультаційних послуг ЄБРР, виступів спікерів та експертів у сфері енергоефективності та енергозбереження.

Ольга МАКСИМЕНКО, спікер форуму, президент Громадської спілки «Експертна Міжгалузева Асоціація України», зазначила: “Дуже важливо, що на даному форумі можна послухати спікерів з усієї України, поважних і досвідчених фахівців, діяльність яких спрямована на впровадження енергоефективності як для простих мешканців так і для підприємств і організацій.”Після загальної частини форуму, питань учасників та відповідей експертів, пройшли чотири паралельні заходи:

Панельна дискусія 1: «Джерела фінансування проектів з енергоефективності» 
Панельна дискусія 2: «Досвід впровадження технологій енергозбереження (кейс-стаді)»
Панельна дискусія 3: «Можливості участі МСБ у проектах з підвищення енергоефективності у сфері ЖКГ»

Володимир МАМАЛИГА, сертифікований енергоменеджер, консультант Верховної Ради України, виконавчий директор ВГО “Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України” провів для зацікавлених учасників платний воркшоп на тему: «Енергоаудит та бізнес-планування у сфері енергозбереження». Учасники розглянули специфіку використання енергоефективного обладнання: освітлювальних пристроїв,  вітроустановок, теплових насосів, перетворювачів частоти, дроселів (засувок) і т. д., а також дослідили практичні аспекти реалізації проектів з енергозбереження: енергозбереження в електроприводі, енергозбереження в насосних установках тощо. Учасники воркшопу отримали відповідний сертифікат.

Підсумовуючи захід, Тарас САВЧЕНКО, керівник Центру підтримки бізнесу м. Суми, зазначив: «Мета даного форуму полягала не лише в тому, щоб проінформувати учасників про щось цікаве і нове в сфері енергоефективності та енергозбереження, а зробити акцент на практичну складову, тому даний форум влючає в себе виставку стендів підприємств з України, Польщі та Німеччини, а також практичний воркшоп”.

Форум проходив на базі Конгрес-центру СумДУ.

Фотозвіт заходу: http://u.to/rI1AEg 
Відео заходу: Відео 1Відео 2Відео 3

Центр підтримки бізнесу м. Суми
www.fb.com/business.support.centre.sumy/

Контакти

  • www.fb.com/business.support.centre.sumy/
  • Центр підтримки бізнесу м. Суми

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.