bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Делегація Киргизстану зацікавилась досвідом Мережі правового розвитку щодо надання правової допомоги
23.05.2018

Делегація Киргизької Республіки відвідала офіс Мережі правового розвитку. Метою візиту було ознайомлення з реалізацією правової допомоги для вразливих верств населення в Україні у контексті надання БПД і правових можливостей бідних верств населення.

Візит відбувся 15 травня 2018 року.

Перед гостями виступив виконавчий директор Мережі Євген Полтенко, який розповів про історію створення МПР та її діяльність.

Він, зокрема, пояснив цілі та організаційну структуру Мережі, розповів про напрямки її роботи, зокрема про надання первинної правової допомоги та підтримки громадам. Він звернув увагу учасників зустрічі на особливості надання вторинної правої допомоги.

Крім цього, Є. Полтенко висвітлив різні аспекти взаємодії Мережі з іншими недержавними провайдерами безоплатної правової допомоги (БПД), з державними установами.

Також у виступі були підняті питання налагодження в Україні механізму перенаправлення запитувачів правової допомоги.

Про особливості застосування різних каналів комунікації в рамках діяльності Мережі розповів менеджер з комунікацій Сергій Рибак.

Ольга Гальченко, координатор Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» МФ «Відродження», відповідаючи на запитання, пояснила роль параюристів в громадах, розказавши про формування цього інституту в Україні.

Виступ Людмили Савченко, менеджера з організаційного розвитку МПР, був присвячений питанням підвищення спроможності організацій-членів Мережі, зокрема проведенню внутрішніх тренінгів, створенню та використанню власного бренду, налагодженню міжнародних контактів тощо.

Варто зазначити, що досвід Мережі правового розвитку викликав у гостей жвавий інтерес. Велика кількість запитань стосувалась забезпечення ефективності роботи МПР та якості послуг, що надаються, стандартизації правової допомоги. Також гостей цікавили питання налагодження внутрішньої комунікації, організаційного розвитку, підтримки роботи онлайн-чату і багато іншого.

У цей же день делегація відвідала Білоцерківський офіс Мережі правового розвитку при Білоцерківській міській громадській організації «Правова єдність».

Координатор Центрального регіону МПР Марина Лисич, експерт Білоцерківського офісу Мережі Інна Малишко та менеджерка проектів Асоціації об’єднаних територіальних громад Ольга Настіна розповіли про роботу офісу, потреби запитувачі правової допомоги. Обговорювались питання проведення різноманітних інформаційних заходів для популяризації правових знань серед населення.

Гості також отримали відповіді на запитання щодо специфіки надання вторинної допомоги, особливостей взаємодії членів Мережі, зокрема при підготовці проектних заявок. Також обговорювалась можливість використання членських внесків як механізму фінансування роботи громадської організації тощо.

Директор Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Сірик розповіла присутнім про особливості роботи державної системи правової допомоги, зокрема про залучення адвокатів до надання БПД.

Про взаємодію органів міського самоуправління з провайдерами правової допомоги у своєму виступі говорив начальник юридичного управління Білоцерківської міської ради.

Представники Киргизстану відвідали Мережу правового розвитку в рамках робочого візиту в Україну, який відбувся 14-16 травня 2018 року за підтримки МФ «Відродження». Його метою було ознайомлення з реалізацією правової допомоги для вразливих верств населення в Україні у контексті надання БПД і правових можливостей бідних верств населення. Члени делегації ознайомились з українською моделлю роботи неурядових провайдерів БПД.

Автор: Сергій Рибак, менеджер з комунікацій Мережі правового розвитку

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.