bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Агентство ООН з питань міграції закликає українців не бути байдужими до експлуатації дітей
21.05.2018

МОМ запрошує відвідати тематичну арт-інсталяцію, яка дозволить поглянути на дитяче жебрацтво в іншому світлі та побачити реальність, у якій перебувають діти, що жебракують.

 «Ті, хто насправді стоять за цими дітьми, залишаються в тіні», ― зазначає д-р Томас Лотар Вайс, голова Представництва МОМ, Агентства ООН з питань міграції, в Україні. За даними МОМ, чверть дітей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні, були примушені жебракувати. «Це означає, що зібраних пожертв діти не отримають. Це означає, що дітей можуть бити, залякувати та змушувати просити гроші, які насправді йдуть до кишень злочинців», ― наголошує Томас Вайс.

Щоб спонукати українців поглянути на ситуацію під іншим кутом та побачити реальність, у якій перебувають діти, що жебракують, МОМ та міжнародний фестиваль світла та медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival об’єднали зусилля. У рамках фестивалю, що відбуватиметься протягом трьох днів з 18 по 20 травня, у серці Києва, на Михайлівській площі, з’явиться тематична арт-інсталяція.

Створення арт-інсталяції стало можливим завдяки Міністерству міжнародних справ Канади та підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Інсталяція є частиною інформаційної кампанії МОМ з протидії торгівлі людьми «Небезпеку видно не одразу», що проводиться за участю переможниці Євробачення–2016 Джамали, яка є Послом доброї волі із протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні.

Інсталяція має вигляд великого чорного куба. Посередині однієї з його граней розташований маленький отвір, через який можна побачити обрис дитини, що жебракує. Проте зробивши фото зі спалахом на мобільний телефон, відвідувачі зможуть побачити ситуацію в іншому світлі: стане очевидним, що дитина перебуває під жорстким контролем експлуататора. Арт-об’єкт також містить необхідну інформацію про проблему дитячого жебракування, алгоритм дій у випадку виявлення такої дитини та основні інформаційні ресурси з протидії торгівлі людьми в Україні.

«Якщо ви побачили дитину, яка жебракує сама або в супроводі дорослих, зателефонуйте до поліції, повідомте про інцидент, опишіть дитину та дорослу особу, яка її супроводжує. Дочекайтеся приїзду поліції», ― закликає Томас Вайс. «Ваші гроші не допоможуть дітям, а лише збагатять тих, хто забирає їхнє дитинство!»

Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Починаючи з 2000 року, МОМ надала комплексну допомогу з реінтеграції понад 14 000 постраждалих від торгівлі людьми. Дізнайтесь більше: http://stoptrafficking.org/

Kyiv Lights Festival ― грандіозна подія, що відбуватиметься протягом трьох днів у Києві. Фестиваль представить киянам та гостям міста десятки робіт найкращих дизайнерів відеографіки, художників світла, віджеїв та сучасних художників. Вхід на всі майданчики і шоу фестивалю ― безкоштовний. Дізнатись більше: https://www.kyivlights.com

Щоб отримати додаткову інформацію, можна звертатися до Варвари Жлуктенко, Представництво МОМ в Україні. Тел.: +38 044 568 50 15, +38 067 447 97 92; електронна пошта: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.