bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Херсонські виборці ініціювали звернення до депутатів
15.05.2018

18 травня 2018 року Херсонська міська рада, як очікується, на пленарному засіданні сесії розгляне питання про звернення до депутатів Верховної Ради щодо підтримки законопроекту №6240 «Про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян». Дата – символічна: роковини депортації кримськотатарського народу.

Текст звернення запропонували місцеві громадські активісти, що опікуються питаннями подолання наслідків конфлікту на Донбасі та в Криму. 11 травня 2018 року у Херсоні в затишній «Кав’ярні на Поштовому» відбувся круглий стіл, присвячений забезпеченню виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, який називався «Сніданок з виБорцями». За кавою і смаколиками зібрались кілька представників органів місцевого самоврядування, журналісти, блогери та працівник Представництва Президента в АР Крим.

На жаль, лише 8 з 54 депутатів Херсонської міської ради відреагували на запрошення, а присутніми були двоє: один – особисто, один через завантаженість делегував помічника. Іще шестеро вибачились, що не можуть бути присутніми, проте ідею повністю підтримали. Інші проігнорували захід взагалі, хоча основною метою заходу була презентація депутатам місцевого рівня звернення до депутатів Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту №6240.

Під час заходу у невимушеній обстановці за сніданком обговорювалася можливість участі внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів у місцевій демократії, основні аспекти зазначеного законопроекту та низку інших запитань. Було презентовано текст звернення від депутатів Херсонської міської та обласної рад до депутатів Верховної Ради України.
Головні спікери дискусії: Євгенія Вірлич (журналіст, громадський діяч), ініціативна група створення громадської організації «Фундація імені Августа Вірлича»; Руслан Ібрагімов, радник у Херсонській області програми «Радник з питань ВПО» Міністерство соціальної політики України.

Учасники дискусії повністю погодились із запропонованим текстом звернення, додавши лише можливість забезпечення безперешкодного волевиявлення для осіб із обмеженими можливостями (маломобільних осіб). На цьому наголосили присутні на круглому столі Віктор Булка та Віталій Пронько.

Подібне звернення також буде надіслано до обласної ради, проте пізніше – коли буде призначено дату чергової сесії.

Також за результатами круглого столу учасники запровадили акцію «Підвішена кава для своїх». У херсонській «Кав’ярні на Поштовому» всі, хто народились у Криму, Донецькій та Луганській областях, за пред’явлення підтверджуючих документів можуть отримати безкоштовне американо. Наразі презентовано 25 філіжанок. Сподіваємось, що ініціативу буде підтримано іншими небайдужими. Також «Підвішена кава для своїх» з’явиться у кількох інших кав’ярнях міста, про що інформуватимемо додатково.

Цей захід реалізується в коаліції з громадською організацією «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» в рамках проекту «Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги», який здійснюється Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, викладені у цьому документі, належать автору і не обов’язково відображають погляди уряду Великої Британії.

Контакти

  • Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ”
  • [email protected]
  • +38 050 477 08 00
  • Київ вул. Саксаганського 41В / 4

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.