bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІІ Молодіжний дебатний турнір відбувся на Житомирщині
14.05.2018

Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» продовжує, дякуючи UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, започатковану минулого року традицію проведення молодіжного регіонального дебатного турніру на Житомирщині.

Студенти та учні з Житомира та Житомирської області взяли участь у другому Житомирському регіональному молодіжному  дебатному турнірі, який відбувся 10 травня 2018 року у Житомирі.

Організатор турніру: Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії, а також у співпраці із Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області (проект «Я маю право!»).

Учасникам цьорічного дебатного турніру були запропоновані для дебатування теми, які відповідають глобальним цілям розвитку тисячоліття 2016-2030, що визначені ООН, та стосуються прав людини. Дебатний турнір проводився у форматі парламентських дебатів.

Участь у турнірі взяли 8 команд (32 учасники) з Житомира, Коростишева та Ємільчине , з них:

  • студенти університетів: Житомирського національного агроекологічного університету та Житомирського державного технологічного університету;
  • учні технікумів, коледжів та ліцеїв: Ліцею при Житомирському державному технологічному університеті; Житомирського комерційного коледжу бізнесу і права; Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу Національного транспортного університету;
  • учні гімназій: Житомирської міської гуманітарної гімназії №23; Ємільчинської гімназії; Коростишівської гуманітарної гімназії №5.

 Перемогу у другому Молодіжному регіональному дебатному турнірі здобули:

1 місце та кубок переможця – учні Житомирської міської гуманітарної гімназії №23.

2 місце – учні Ліцею при Житомирському державному технологічному університеті.

3 місце – учні Ємільчинської гімназії.

Усі учасники турніру отримали сертифікати та подарунки.  Переможці турніру були нагороджені дипломами та подарунками від партнерів проекту: безкоштовні запрошення на квести у квест-кімнаті, майстер-класи зі стрільби з луку, уроки верхової їзди.

Турнір проходив в три тури, третій тур – фінал. Суддівство в турнірі здійснювали: спеціалісти Головного територіального управління юстиції у Житомирській області – Олена Шабінська та Тетяна Бучинська, заступник начальника з питань захисту прав людини в органах Національної поліції України – Євген Виговський, спеціаліст Житомирського обласного центру зайнятості – Олександр Суховецький, спеціаліст управління у зв’язках із громадськістю Патрульної поліції України у м. Житомир – Сергій Жуковецький, керівник проектів Молодіжної громадської організації «Сучасний Формат» – Марина Хайнак..

Комунікаційну роботу із командами в підготовці до турніру проводив незмінний натхненник дебатного руху у Житомирі – Ігор Кіпенко.

Організатори турніру висловюють вдячність Житомирській філії Університету Сучасних Знань за гостинність та технічну допомогу у проведенні дебатного турніру.

У грудні 2017 року МГО «Сучасний Формат» підписала меморандум з партнерами щодо необхідності вдосконалення та поглиблення співпраці щодо розвитку дебатного руху в Житомирі та Житомирській області як важливого інструменту у формуванні критичного мислення молодого покоління.

 

Контакти

  • МГО «Сучасний Формат»
  • UNDP Ukraine
  • [email protected]
  • +38 (0412) 46-10-86
  • +38 (097) 294-37-53
  • www.sformat.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.