bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мешканців Люблинецької ОТГ навчали користуватися нормами ЗУ «Про доступ до публічної інформації»
08.05.2018

У п’ятницю, 4 травня 2018 року, відбулися завершальні майстер-класи по використанню інструментів прямої демократії для мешканців Дубівської громади. Навчання провели для активістів центральної садиби. Майстер-класи покликані сприяти налагодженню ефективного діалогу між владою та громадою.

«Ми тиждень працюємо з майстер-класами у вашій громаді і намагаємося надати інформацію про інструменти громадської участі, які визначені у Статуті територіальної громади та у Законах України. Кожен з вас може обрати інструмент, який найбільш прийнятний та зручний для використання у конкретній ситуації», - констатує Ірина Гайдучик, експертка з питань побудови діалогу між владою та громадою.

Під час майстер-класів говорили про запити і звернення, про розпорядників інформації і форми звертання до них. Розібрали приклади звернень з необхідним інформаційним наповненням та поговорили про ту інформацію, яка не може бути обмежена в доступі.

Нещодавно подібні тренінги проводилися і для депутатів та працівників ради, що розставило крапки над «і», дозволило зрозуміти до кінця механізм інструменту та власні дії у правовому полі, як реакцію на запити.

Для кожного із учасників були підготовлені відповідні інформаційні листівки, які допоможуть не лише почути, а й в разі необхідності розібратись та застосувати даний інструмент самотужки. Майстер-класи дають можливість переходити від вимог до дій у правовому полі.  «Не обов’язково чекати зустрічей із владою, інколи те, що вас цікавить можна отримати і без них, не виходячи з дому, просто сформулювавши і подавши своє запитання належним чином», говорить керівниця Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії.

Семінари відбуваються в межах реалізації проекту «Майстерня комунікації влади та населення у об’єднаних територіальних громадах Волині через використання інструментів місцевої демократії», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»
  • [email protected]
  • 0332 785 952

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.