bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Продовжуються навчанння для старшокласників Устилузької ОТГ щодо їх прав та обов’язків
07.05.2018

У понеділок, 7 травня 2018 року у с. Лудин відбувся черговий навчальний семінар для школярів Устилузької об’єднаної громади «Мої права та обов’язки у громаді, де я живу». Оскільки мета проекту - створити умови для ефективного діалогу між владою та громадою, план співпраці включає також курс для старшокласників, як майбутнього громади.

Тренінг відбувся на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с. Лудин, участь у якому взяли учні 8-11 класів.

Учасники приємно вразили тренерів заходу. «Активні, емоційні, відкриті для нової інформації. З такими завжди приємно працювати» - так характеризує учасників тренер заходу Зарина Дацик.

В ході роботи учасники заходу аналізували реальну ситуацію в громаді щодо питання активності молоді та ділились думками з приводу того, хто і що заважає молодим людям проявляти активність у громадському житті. Старшокласників навчали інструментам громадської активності та методам впливу на розвиток місцевої громади.

У ході семінару тренер також робила акцент на тему гендерної рівності, можливостей дівчат та хлопців проявляти себе у громадській сфері. Крім того, для інформування підростаючого покоління про їх можливості самовдосконалення, прояву себе у громадському житті, було наголошено на різноманітних Інтернет джерелах, з яких молодь може отримувати інформацію про різноманітні конкурси, гранти, стипендії, проекти тощо.

Проведені семінари не є самоціллю. Активізація молоді, розширення їх кругозору та можливостей, створення у подальшому Молодіжної ради в ОТГ, яка б мала можливості істотного впливу на реалізацію молодіжної політики на місцях, і демонструвала молоді позицію, що їхня думка почута і врахована -  ось якими є завдання проекту. Активні підлітки, які пройдуть навчання, в подальшому зможуть долучитися до створення та діяльності такої Молодіжної ради. Так, половина учасників заходу у с. Лудин вбачають для себе можливості доєднатись до створення Молодіжної ради і залюбки робитимуть власний внесок у розвиток молоді в ОТГ.

Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізується ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Контакти

  • ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»
  • [email protected]
  • 0332 785 952

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.