bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Люблинецька ОТГ прийняла Стратегію розвитку громади
07.05.2018

Ще одна об’єднана територіальна громада Волині прийняла Стратегію розвитку. ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» вітає Люблинецьку ОТГ з затвердженим планом розвитку на наступні 10 років.

Напрацювання Стратегії розвитку громади на наступне десятиліття здійснювали з листопада 2017 року. Перед Люблинецькою ОТГ стояло завдання - визначити, куди рухатися у майбутньому.

«Стратегія розвитку громади є живим документом, до якого можуть (і повинні) вноситися зміни, щоб максимально скористатися усіма можливостями розвитку і мінімізації ризиків. Плануючи розвиток громади, дуже важливим і ключовим є виявлення реальних потреб жителів, визначення пріоритетів у реалізації тих чи інших проектів. Саме тому, створюючи головний стратегічний документ розвитку нашої території, ми намагались залучити якомога ширше коло жителів громади до співпраці, обговорення, дискусії задля написання максимально реального та якісного соціально-економічного плану розвитку нашої об’єднаної громади. Люди різних професій та віку пропонували своє бачення щодо визначення пріоритетів та векторів розвитку населених пунктів, у яких вони проживають.» - коментує голова ОТГ, у вступному слові до Стратегії.

Стратегія пройшла численні громадські обговорення із представниками влади, бізнесу та громадського середовища. Також вона була обговорена у периферійних селах та у центальній садибі. Остаточний варіант був прийнятий 27 травня 2018 року на черговій сесії селищної ради.

Тож пріоритетними стратегічними напрямками у подальшому житті громади визначили:

  • Розвиток інфраструктури громади
  • Розвиток економічного потенціалу громади
  • Створення свідомої та активної громади з високим рівнем безпеки життя.

Стратегія 2018-2028 демонструє, що за 10 років Люблинецька громада повинна стати комфортною для проживання, ведення бізнесу, з оновленою інфраструктурою та усміхненими та забезпеченими мешканцями.

Стратегія передбачає інфраструктурний розвиток, що включає створення якісник доріг та тротуарів, модернізацію системи водопостачання та водовідведення, забезпечення транспортного сполучення між населеними пунктами, розвиток спортивної інфраструктури та облаштування зон відпочинку (сприяння будівництву готельно-відпочинкового комплексу у с.Довгоноси на міжнародній дорозі Київ-Ковель-Довгоноси-Ягодин).

Акцент у економічному розвитку поставили на залученні інвестицій; підтримці сільськогосподарських кооперативів та фермерських господарств; сприяння створення малого та середнього бізнесу. 

Більше про стратегію розвитку Люблинецької громади можна прочитати на сайті місцевої ради.

Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Контакти

  • ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»
  • [email protected]
  • 0332 785 952

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.