bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Продовжуються навчанння для учнів Цуманської ОТГ щодо їх прав та обов’язків у розвитку громади
24.04.2018

У четвер, 19 квітня 2018 року у смт. Цумань відбувся черговий навчальний семінар для школярів Цуманської об’єднаної громади «Мої права та обов’язки у громаді, де я живу». Таких семінарів буде проведено три, що дасть змогу охопити більше учнів громади. Оскільки мета проекту - створити умови для ефективного діалогу між владою та громадою, план співпраці включає курс для старшокласників, як майбутнього громади.

Вдруге відбувався тренінг на базі Цуманської школи І-ІІІ ступеня, і вдруге учасники приємно вразили тренерів заходу. «Активні, проінформовані та свідомі…» - так характеризує учасників тренер заходу Зарина Дацик.

В ході роботи старшокласники аналізували реальну ситуацію в громаді щодо питання активності молоді та напрацьовували ідеї, чому важлива активна громадська позиція, та, як на їхню думку, можна її розвивати. «Активність – це добре, але ми повинні не просто поговорити про це зараз, а й розповісти ровесникам чого нас навчали на тренінгу…» - акцентувала учениця 10 го класу Соломія. «Молодь має сама собі ставити акценти! Є безліч напрямків в яких можна себе проявляти: екологія, організація заходів, волонтерство, охорона довкілля… І це завжди легше зробити об’єднавшись» продовжує Соломія.

«Відчутно, що це ідеї підлітків, тому що дорослі вже таких розумних речей не генерують… Молодь має гарну фантазію, бажання та ентузіазм, і це чудово!» - висловилася експертка Волинського ресурсного центру Ірина Гайдучик.

У ході семінару спікер зробила акцент на тему гендерної рівності, можливостей та обов’язків дівчат та хлопців в усіх сферах громадського та приватного життя, виходячи із їх прав та обов’язків. Для інформування підростаючого покоління про можливості для молоді тренер заходу підготувала матеріали та розповіла про ресурсні центри, про можливості для членів громадських або волонтерських організацій, про програми молодіжних обмінів, про тренінги та гранти тощо.

Активні підлітки, які пройдуть навчання, в подальшому зможуть долучитися до створення та діяльності молодіжної ради. Почувши про таку можливість, учні проявили зацікавлення та дехто з учасників тренінгу навіть побачив себе на чолі такого об’єднання.

Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізується ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

 

 

 

Контакти

  • Волинський інститут права
  • [email protected]
  • (0332) 78 59 65
  • https://www.facebook.com/VolynskyyInstytutPrava/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.