bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ефективні місцеві бюджети на основі спільного контролю владою і громадою
20.04.2018

Саме такий рецепт оздоровлення фінансів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад на основі можливостей програмно-цільового методу (ПЦМ) презентував 19 квітня 2018 року у КМЦ. Миколаїв заступник голови Експертно-громадської ради (ЕГР) миколаївського міськвиконкому та директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін.

DSC02479

DSC02485Дієвість рецепту доведено результатами виконання рекомендацій громадського аудиту доброчесності запровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) та ефективності витрачання коштів місцевих бюджетів, що проведено у м. Миколаєві та ще 20 ти містах 5-ти областей півдня і сходу України ). 

Висновки та рекомендації громадського аудиту почули у 21 місцевих громадах. Про це свідчать результати вторинного громадського аудиту, що вже представниками місцевим чиновниками та громадськими активістами за круглим столом у м. Миколаєві 30 березня 2018. Докладніше про успіхи та виявлені експертами громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» на http://frgn.mk.ua/?p=9849

Незважаючи на помітний прогрес Миколаєва в сумлінності складання бюджету, громадський аудит паспортів бюджетних програм 2018 року виявив цілий ряд як традиційних, так і нових питань у громадськості. Нажаль подібна діяльність у департаменту  внутрішнього фінансового контролю миколаївської міської ради поки не унормовано.

Тому розроблено проекти «Методики оцінки ефективності реалізації міських цільових та бюджетних програм»  та положення «Про організацію внутрішнього контролю», які були рекомендовано для запровадження резолюцією Експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради, прийнятою 5 грудня 2017 року. 

Цей спільний рух громадськості та влади закріплено в «Угоді про співпрацю та публічну відповідальність», яку у жовтні-листопаді 2015 року з ФРММ підписали миколаївській міській голова Олександр Сєнкевич і представники більшості фракцій міськради. Докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=9482 .

Таким чином, прийняв рецепт, миколаївська міська рада зробить ще один важливий крок із побудови системи прозорості та ефективності міських фінансів.

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та  «КМЦ. Миколаїв»

Проект «Демократичний, прозорий, ефективний бюджет для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва» реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

Контакти

  • ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
  • «КМЦ. Миколаїв»
  • [email protected]
  • (0512)47-38-79
  • http://frgn.mk.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.