bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Єдині правила для всіх: у Тернополі почали роботу над впорядкуванням розміщення вивісок
16.04.2018

Не дозволити перетворити місто на «шанхай» хочуть представники міської влади та громадські активісти. Усі погоджуються, що засилля вивісок на фасадах будинків у історичному центрі псує загальний вигляд Тернополя.

Свою діяльність розпочала робоча група, яка працюватиме над вдосконаленням вимог до дизайну і розміщення вивісок в історичному центрі міста. Перша зустріч відбулася 13 квітня у сесійній залі Тернопільської міської ради. До складу робочої групи увійшли підприємці, які займаються виготовленням рекламної продукції, представники влади та громадських організацій.

На зборах дійшли до думки, що існуюче рішення виконавчого комітету щодо розміщення та дизайну вивісок потрібно розмістити в окремому розділі на сайті Тернопільської міської ради «Нормативні документи». Адже, на сьогодні, його знайти складно з усього переліку за останні роки. При цьому необхідність внесення змін до існуючих правил розміщення вивісок є нагальною та потребує розгляду з різних сторін. Саме тому, 27 квітня відбудеться друге засідання, на яке запросять дизайнерів та рекламістів міста, щоб зібрати всі пропозиції та врахувати думку кожного.

“Приємно, що міська влада пішла на співпрацю із громадськими активістами, адже подібні питання вимагають залучення всіх сторін. Правила і норми розміщення вивісок повинні бути єдиними для всіх, щоб не псувати історичного центру міста”, прокоментувала Марія Іщенко, представниця коаліції ГО “Тернопільський центр реформ”.

Робоча група була створена після  публічної консультації щодо впорядкування системи розміщення вивісок, яку зініціювала та провела Юлія Ковальчук, координаторка ГО “CentreUA” у Тернополі.

Довідка: Центр громадського контролю “Дій!” - спільний проект чеської організації People in Need та всеукраїнської громадської організації Центр UA за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність - Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).

Контакти

  • Центр громадського контролю “Дій!”
  • [email protected]
  • +38 (050) 997 93 60
  • https://act.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.